Horticultorul.ro

iul. 22 2018

Solutia împotriva bolilor foliare la cultura de tomate!

Condițiile climatice atipice ale anului 2018 pun tot mai multă presiune pe horticultori având implicații directe asupra calității producțiilor din cauza presiunii tot mai mari de boli și dăunători.

Temperaturile ridicate însoțite în același timp de un grad de umiditate extrem de mare, sunt criteriile cele mai importante care favorizează apariția pătării cafenii a tomatelor (Cladosporium fulvum).

Pentru combaterea eficientă a pătării cafenii, Syngenta vă oferă soluția: aplicarea tratamentelor cu fungicide care au atât activitate sistemică cât și de contact. Recomandarea noastră pentru perioada in curs este alternarea produselor Ortiva Top® si Cidely Top®, ambele cu eficacitate ridicată asupra pătării cafenii, dar și asupra altor boli foliare la tomate.În condiții de presiune ridicată recomandăm ca intervalul dintre tratamente să nu depășească 5-7 zile.

Ortiva Top® este un fungicid cu activitate de contact, sistemică şi translaminară în plantă, acţionând asupra unui spectru larg de boli preventiv si curativ. Acesta îmbină avantajele utilizării a 2 produse consacrate din portofoliul Syngenta (Ortiva® / Amistar® şi Score®), la doză întreagă, venind în plus cu o eficacitate sporită şi uşurinţă în utilizare datorate formulării. Ortiva Top® combate eficient un număr mare de agenți patogeni la o paletă largă de culturi horticole. Specific pentru cultura de tomate, Ortiva Top®  se recomandă în combaterea manei, a pătării cafenii, a putregaiului cenușiu, alternariozei, sau făinării.

Ortiva Top® se aplică preventiv şi/sau la avertizare, când condiţiile de climă sunt favorabile pentru dezvoltarea bolilor, de la apariția primei inflorescențe până când 70% din fructe s-au maturat. Pe timpul unui sezon, se recomandă un numar maxim de 3 tratamente cu Ortiva Top®.

Cidely Top® este un fungicid cu spectru larg în combaterea bolilor foliare la familiile de Solanaceae, Cucurbitaceae și arbuști fructiferi, având un control excelent împotriva făinării și pătărilor de frunză. Se aplică de la 10 frunze până la pârgă. Numărul maxim de tratamente recomandat cu fungicidul Cidely Top® este de 2 tratamente.

Pentru mai multe detalii despre modul de acțiune al celor două fungicide, accesați broșurile de prezentare ale produselor

http://online.fliphtml5.com/wyhv/yvag/

http://online.fliphtml5.com/wyhv/znug/#p=1

Syngenta este lider de piaţă în protecţia plantelor la culturile de legume şi acordă atenţie sporită întregului segment de horticultură având un portofoliu foarte vast care se adresează majoritatii bolilor si daunatorilor care atacă aceste culturi. Un program Syngenta de combatere a bolilor la tomate cuprinde în etapa de creștere intensivă a plantei Ridomil Gold® MZ– un produs cu sistemie acropetală pentru protejarea noilor creșteri împotriva manei și alternariozei, urmat după înflorit de fungicidul Revus® cu acțiune translaminară, care oferă protectie de durată împotriva manei, și de asemenea fungicidele Ortiva Top®, Cidely Top® și Amistar® pentru o protecție împotriva diverselor boli foliare (pătări de frunză, făinare, alternarioze). În controlul putregaiului cenușiu, produsul de top marca Syngenta este Switch, bazat pe două substanțe active, ambele având ca țintă putregaiul cenușiu. Mai multe detalii despre programul complet de protecție a culturii de tomate mai jos.

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri

Comentariile sunt închise pentru Solutia împotriva bolilor foliare la cultura de tomate!

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii