Horticultorul.ro

mai 02 2012

Sulphur 80 WG de la ALCEDO

Sulphur 80 WG (80% sulf)

 Sulful este folosit foarte mult pe plan mondial in combaterea fainarilor. Folosirea continua a sulfului in cadrul programelor de tratament este foarte importanta deoarece previne dezvoltarea rezistentei la noile fungicide si asigura in acelasi timp o combatere optima a fainarii.

Sulphur 80 WG (80% sulf) este un fungicid pe baza de sulf cu actiune multi-site cu risc scazut de aparitie a rezistentei. Sulphur 80WG este conditionat sub forma de microgranule dispersabile in apa. Eficacitatea superioara a produsului Sulphur 80WG este determinata de conditionarea de inalta calitate obtinuta prin granule de sulf de dimensiune optima si adjuvanti de calitate superioara folositi in formulare. Sulphur 80WG este folosit in cadrul programelor de tratament pentru combaterea fainarilor la vita de vie, mar, piersic, castraveti si ardei. De asemenea, are un efect stimulator pentru cresterea plantei prin efectul pozitiv al sulfului asupra fotosintezei. Produsul are si o actiune secundara asupra acarienilor.

Tratamentele cu Sulphur 80WG incep, la pomii fructiferi, la stadiul de inceput a dezmuguritului si se repeta la intervale de 5-10 zile in functie de presiunea de infectie. La legume se aplica preventiv, in concentratie de 0,3%. Pentru vita de vie, in primaverile calduroase, fainarea apare imediat dupa deschiderea mugurilor. Aceasta poate fi stopata excelent folosind o concentratie de 0,3%.

Cand presiunea de infectie este foarte ridicata, recomandam aplicarea Sulphur 80 WG (80% sulf)  in alternanta cu fungicidul Bumper 250 CE (250g/l propiconazol). Pentru a obtine eficienta maxima in combaterea fainarilor, fungicidul Bumper 250 EC se recomanda a fi aplicat inaintea infloritului si imediat dupa inflorit.

 Dr. Valerian Istoc

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri-Advertoriale

Comentariile sunt închise pentru Sulphur 80 WG de la ALCEDO

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii