Horticultorul.ro

apr. 05 2016

YaraLiva TROPICOTE (15,5% N :  26,3% CaO) – azotat de calciu granulat de calitate superioara

TROPICOTE_150YaraLiva TROPICOTE (26,3% CaO, 15,5% azot total: 14,4% azot nitric, 1,1% azot amoniacal) este un produs cu azotat de calciu granulat de calitate superioara care se aplica pe sol ‚topdressing’. Aplicarea se poate face cu masini agricole/horticole  (este distribuit uniform pana la 24 metri fata de masina) sau manual. Fertilizantul nu contine clor.

Este un fertilizant de culoare alba, granulat cu diametrul granulelor de 2-4 mm. Marimea si uniformitatea granulelor asigura distribuirea uniforma a elementelor nutritive pe suprafata cultivata. Higroscopicitatea ingrasamantului face ca acesta sa se dizolve usor (pe perioada noptii)  la contactul cu solul in conditii de umiditate sau condens.

Cand granulele de YaraLiva TROPICOTE  se  dizolva, elementele nutritive ajung in sol unde sunt rapid si usor asimilate de catre plante, generand astfel un efect pozitiv si rapid  asupra culturilor.

Recoltele de fructe provenite de la plantele care beneficiat  de o fertilizare corespunzatoare cu calciu, au calitati superioare cum ar fi: culoarea, consistenta, proprietatile nutritive superioare si o crestere a perioadei de depozitare/pastrare.

YaraLiva TROPICOTE se aplica la culturi horticole ca:

  • Pomi fructiferi : Mar, Par,  Prun, Cires, etc;
  • Arbusti fructiferi: Mur de cultura; Coacaz; Agris; Zmeura, Capsun, etc;
  • Vita de vie;
  • Legume: Cartof, Tomate, Ardei, Ceapa, Salata verde cultivata in camp, Telina, Conopida, Morcov,Varza, Broccoli, etc;
  • Alte culturi: pasuni, gazon, plante ornamentale in pepiniere, etc.

Necesitatea fetilizarii culturilor horticole cu YaraLiva TROPICOTE

Culturile horticole au nevoie de o nutriție echilibrata cu Calciu si Azot, iar pentru aceasta impune si aplicarea de fertilizanti granulati la sol. YaraLiva TROPICOTE contribuie alaturi de ceilalti fertilizanti de inalta calitate de la YARA la asigurarea unei nutritii optime pentru majoritatea culturilor horticole.

O nutritie optima cu calciu la pomii fruciferi  (mar, par, etc.) previne aparitia pe fructe a  arsurilor solare si prelungeste capacitatea de pastrare in depozit.  Prin imbunatatirea continutului de calciu din pielita si pulpa, celulele sunt mai putin susceptibile de a fi afectate de razele puternice ale soarelui si astfel se previne aparitia arsurilor ce afecteaza calitativ productia.

Fertilizarea optima a marului inclusiv cu ingrasaminte granulate „YaraLiva TROPICOTE” previne aparitia Carentei de Calciu ‚Bitter Pit’.

O fertilizare echilibrata cu calciu a tomatelor si ardeiului, previne afectarea grava a recoltei  datorita carentelor frecvente de calciu la aceste culturi.

2016_TROPICOTE_Banner_3

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri

Comentariile sunt închise pentru YaraLiva TROPICOTE (15,5% N :  26,3% CaO) – azotat de calciu granulat de calitate superioara

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii