Horticultorul.ro

mai 17 2020

Pieris japonica ‘Flaming Silver’: ingrijire, inmultire, udare, intretinere

Familia: ERICACEAE

Denumire stiintifica: Pieris japonica ‘Flaming Silver’

Pieris japonica ‘Flaming Silver’ este un cultivar variegat al Pieris japonica.

Proprietati ornamentale: Pieris japonica ‘Flaming Silver’ este un arbust peren compact, cu crestere lenta, cu inaltimi de 1-1,5 m si un diametru de 1m.

Pieris japonica ‘Flaming Silver’ este cultivat ca  planta decorativa prin frunze si flori, plantat in gradini, terase sau balcoane.

Frunzele sunt persistente, alterne, ovate sau lanceolate, cu 3-8 cm lungime, 1,5-2,5 cm latime, acute, glabre, lucioase, de culoare rosu stralucitor – cele tinere si verde cu margine argintie, cele mature.

Inflorirea plantelor de Pieris japonica ‘Flaming Silver’  are loc primavara (martie-aprilie).

Florile sunt grupate in inflorescente de tip panicul, lungi (8-12 cm), asemanatoare unor clopotei, de culoare crem. Se recomanda taierea florilor uscate.

Fructul este de  tip capsula globuroasa cu diametrul de 0,5 cm.

Solul/Substratul se recomanda sa fie bine drenat, bogat in substante nutritive, cu fertilitate moderata si un pH acid-slab acid.

Udarea plantelor de Pieris japonica ‘Flaming Silver’ se face regulat, folosind cantitati suficiente de apa, astfel incat solul sa fie mentinut reavan, fara a cauza exces de umiditate la nivelul radacinilor.

Lumina este importanta pentru plantele de Pieris japonica ‘Flaming Silver’, acestea prefera spatiile insorite si semi-umbrite, lumina insuficienta influenteaza colorarea frumoasa a frunzelor.

Inmultirea  plantelor de Pieris japonica ‘Flaming Silver’ se poate realiza prin butasi tineri la inceputul primaverii, sau prin butasi semilemnificati – la sfarsitul verii.

Fertilizarea se poate realiza de 1-2 ori pe luna, folosind un ingrasamant specific pentru plantele acidofile (plante cu pH acid).

Fig. 1 Pieris japonica ‘Flaming Silver’

Categorie: Arbori & Peisagistica

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Pieris japonica ‘Flaming Silver’: ingrijire, inmultire, udare, intretinere

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii