mai 12 2020
Pieris japonica ‘Variegata’: ingrijire, inmultire, udare
Familia: ERICACEAE
Denumire populara: Tufis de lacramioare, Asebo, Andromeda japoneza
Denumire stiintifica: Pieris japonica ‘Variegata’
Pieris japonica ’Variegata’ este un cultivar variegat al Pieris japonica.
Proprietati ornamentale: Pieris japonica ’Variegata’ este un arbust peren compact, cu crestere lenta, cu inaltimi de 1-1,8 m si un diametru de 1-1,5 m.
Pieris japonica ’Variegata’ este cultivat ca planta decorativa prin frunze si flori, plantat in gradini, terase sau balcoane.
Frunzele sunt persistente, alterne, ovate sau lanceolate, cu 3-8 cm lungime, 1,5-2,5 cm latime, acute, glabre, lucioase, de culoare roz-verzui cu margine alba – cele tinere si verde cu margine alba – cele mature.
Inflorirea plantelor de Pieris japonica ‘Variegata’ are loc primavara (martie-aprilie).
Florile sunt grupate in inflorescente de tip panicul, lungi (8-12 cm), asemanatoare unor clopotei, de culoare alba. Se recomanda taierea florilor uscate.
Fructul este de tip capsula globuroasa cu diametrul de 0,5 cm.
Solul/Substratul se recomanda sa fie bine drenat, bogat in substante nutritive, cu fertilitate moderata si un pH acid-slab acid.
Udarea plantelor de Pieris japonica ‘Variegata’ se face regulat, folosind cantitati suficiente de apa, astfel incat solul sa fie mentinut reavan, fara a cauza exces de umiditate la nivelul radacinilor.
Lumina este importanta pentru plantele de Pieris japonica ‘Variegata’, acestea prefera spatiile insorite si semi-umbrite, lumina insuficienta influenteaza colorarea frumoasa a frunzelor.
Temperatura optima pentru cresterea si inflorirea plantelor de Pieris japonica ‘Variegata’ poate varia intre 15-25°C.
Inmultirea plantelor de Pieris japonica ‘Variegata’ se poate realiza prin seminte sau butasi.
Fertilizarea se poate realiza de 1-2 ori pe luna, folosind un ingrasamant specific pentru plantele acidofile (plante cu pH acid).
Categorie: Arbori & Peisagistica
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Pieris japonica ‘Variegata’: ingrijire, inmultire, udare