Horticultorul.ro

dec. 03 2022

Usturoi ornamental (Allium ramosum): ingrijire, inmultire

Familia: ALLIACEAE

Demumire populara: Usturoi cu flori parfumate, Arpagic chinezesc, Usturoi ornamental

Denumire stiintifica: Allium ramosum

Origine: Allium ramosum este o planta originara din Mongolia, N Chinei, Siberia.

Proprietati ornamentale Allium ramosum este o planta erbacee perena cu bulbi, ce poate ajunge la inaltimi de 40-60 cm si o intindere de 20-30 cm.

Frunzele sunt crescute de la baza plantei, au forma lineara, cu lungimea variabila de la baza la varf intre 3-14 cm si culoare verde.

Inflorirea la Allium ramosum are loc de vara pana toamna (iunie-septembrie).

Florile la Allium ramosum apar in varful pedunculului floral, sunt hermafrodite, au forma de stea, sunt grupate in inflorescente de tip umbela, de forma sferica, cu diametrul de 2-7 cm, de culoare alba sau roz deschis, usor parfumate.

Allium ramosum este o planta decorativa prin flori, cultivata pentru frumusetea florilor ei, in gradina, plantata direct in sol sau in ghivece, in parcuri, borduri.

Substratul pentru Allium ramosum trebuie sa fie bine drenat, cu fertilitate moderata, format dintr-un amestec de turba, pamant de funze si nisip, cu un pH neutru.

Udarea se face cu cantitati moderate de apa, astfel incat substratul sa fie mentinut uscat-reavan. Udarea excesiva conduce la putrezirea partii subterane.

Lumina – este foarte importanta pentru cresterea si inflorirea plantelor de Allium ramosum, acestea necesitand spatii luminoase, insorite, amplasate sub actiunea directa a razelor de soare.

Inmultirea plantelor de Allium ramosum se face prin seminte sau prin divizarea tufei.

Semanarea semintelor se face primavara, in ghivece sau in gradina, cand temperatura ajunge la 13ºC, germinarea va avea loc in circa doua saptamani.

Fig. 1 Usturoi ornamental (Allium ramosum)

Fig. 2 Usturoi ornamental (Allium ramosum)

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Usturoi ornamental (Allium ramosum): ingrijire, inmultire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii