Horticultorul.ro

feb. 06 2024

Alocasia zebrina: ingrijire

Familia: ARACEAE

Denumire stiintifica: Alocasia zebrina

Denumire populara: Planta zebra

Proprietati ornamentale: Alocasia zebrina este o planta tropicala perena, cu aspect de tufa, care poate ajunge la inaltimi de  60-90 cm.

Alocasia zebrina  este o planta decorativa prin frunze, cultivata la noi in taa ca planta de apartament, numele ei fiind dat de aspectul tulpinilor, asemanatoare zebrei.

Frunzele sunt mari, in forma de inima, de culoare verde,  apar la varful tulpinilor ‘zebrate’ cu alb si verde.

Florile apar doar la plantele cultivate in mediul lor natural, nu si la cele cultivate in apartamente.

Substratul (pamantul) pentru Alocasia zebrina trebuie sa fie bine drenat, fara exces de umiditate si cu fertilitate moderata.

Se recomanda schimbarea substratului, o data la doi ani (primavara) folosind si un vas cu dimensiuni mai mari si un substrat proaspat.

Udarea la Alocasia zebrina  se face folosind cantitati moderate de apa, astfel incat substratul sa fie reavan-uscat. Udarea se recomanda sa fie repetata cand primii centimetrii din substrat sunt uscati. Excesul de apa la nivelul radacinilor poate conduce la putrezirea acestora si chiar la moartea plantelor.

Lumina este un factor foarte important pentru cresterea plantelor de Alocasia zebrina, acestea prefera spatiile luminoase sau semiumbrite, ferite de actiunea directa a razelor de soare la orele amiezii.

Inmultirea la Alocasia zebrina  se face prin divizarea plantei/tufei.

Fertilizarea se realizeaza cu ingrasaminte specifice plantelor decorative prin frunze cu un raport egal de azot fosfor si potasiu. Fertilizare se efectueaza de doua ori pe luna  in perioada de crestere (primavara si vara) si se stopeaza in perioada de repaus.

Daunatori:  Paduchi lanosi (Cosenile fainoase)Paianjenul rosu comun (Tetranychus urticae).

Fig. 1 Alocasia zebrina

Fig. 2 Alocasia zebrina

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Alocasia zebrina: ingrijire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii