Horticultorul.ro

dec. 27 2019

Angelonia angustifolia: ingrijire, inmultire, intretinere, iernare, cultivare

Familia: PLANTAGINACEAE

Demumire populara: Gura leului de vara, Angelonia

Denumire stiintifica: Angelonia angustifolia

Origine: Angelonia angustifolia este o planta originara din America de Sud si Mexic.

Proprietati ornamentale Angelonia angustifolia este o planta perena sau anuala, ce ajunge la inaltimi de 30-45 cm. Se recomanda ciupirea plantelor tinere pentru a stimula ramificarea.

Daca dimensiunile plantelor ajung prea mari, se pot efectuta si taieri (circa ½ din tulpina), stimuland astfel aparitia de tulpini noi.

Gura leului de vara este cultivata ca planta de gradina decorativa prin flori (direct in sol sau in containere – ghivece) sau in balcoane ori terase.

Frunzele apar pe toata inaltimea tulpinilor, sunt inguste, eliptice, alungite (5-7 cm lungime), lucioase pe partea superioara, usor aromate (cu miros de mere), de culoare verde.

Inflorirea la plantele de Gura leului de vara are loc de vara pana toamna (iunie-septembrie).

Florile la Angelonia angustifolia apar in partea superioara a tulpinilor florale, de-o parte si de alta a acestora, au forma asemanatoare cu  o gura (de unde si denumirea de ‚Gura leului’), cu 5 petale, frumos colorate in alb, roz, violet, mov inchis sau bicolore.

Substratul / solul se recomanda sa fie bine drenat, reavan si bogat in substante nutritive cu un pH neutru-slab alcalin. Plantele mature de Angelonia angustifolia  pot tolera pentru perioade scurte de timp un sol uscat.

Temperatura minima tolerata de catre plantele de Angelonia angustifolia poate scadea pana la   -6°C.  Pentru a rezista pe parcursul iernii, ghivecele cu Angelonia trebuie transferate in spatii protejate (sere, solaria, veranda, etc.).

Udarea se face regulat, folosind cantitati moderate de apa. In perioadele de crestere si inflorire, udarea se poate face cu cantitati mai mari de apa, astfel incat substratul sa fie mentinut reavan.

Lumina: Angelonia angustifolia prefera spatiile luminoase, insorite sau semiumbrite.

Inmultirea se realizeaza prin seminte sau butasi.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) se poate realiza o data pe luna, folosind ingrasaminte lichide sau hidrosolubile pentru plante decorative prin flori.

Boli si Daunatori: Fainarea; Afide; etc.

“Intotdeauna cititi si utilizati produsul (pesticidul) conform recomandarilor  de pe eticheta”

Fig. 1 Angelonia angustifolia

Fig. 2 Angelonia angustifolia

Fig. 3 Angelonia angustifolia

Fig. 4 Angelonia angustifolia

Fig. 5 Angelonia angustifolia

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Angelonia angustifolia: ingrijire, inmultire, intretinere, iernare, cultivare

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii