Horticultorul.ro

apr. 23 2020

Bergenia cordifolia: ingrijire, inmultire, udare, fertilizare

Familia: SAXIFRAGACEAE

Demumire populara: Ceai Siberian, Bergenia cu frunze in forma de inima

Denumire stiintifica: Bergenia cordifolia

Origine: Bergenia cordifolia este o planta originara din Rusia.

Proprietati ornamentale: Bergenia cordifolia este o planta perena, rizomatoasa, compacta, ce poate ajunge la inaltimi de 30-80 cm.

Plantele de Bergenia cordifolia sunt cultivate ca plante decorative prin frunze si flori, plantate in gradini, direct in sol (planta acoperitoare de sol, borduri, rocarii, stancarii) sau in ghivece.

Frunzele sunt mari (lungimea de 15-30 cm), obovate, lucioase, cu nervuri evidente si petiol gros, usor ondulate, de culoare verde – in timpul verii si cafeniu inchis – toamna, folosite in aranjamentele florale.

Tijele florifere sunt cilindrice, groase, carnoase, de culoare rosie si cresc deasupra rozetelor de frunze pana la o inaltime de 60 cm.

Inflorirea plantelor de Bergenia cordifolia are loc primavara, in lunile martie-mai.

Florile apar grupate in inflorescente de tip cima, colorate in roz aprins. Se recomanda indepartarea florilor uscate, pentru a pastra un aspect placut al plantelor.

Substratul/solul se recomanda sa fie bine drenat, usor, bogat in substante nutritive, cu fertilitate moderata si un pH neutru- slab alcalin. Plantele de Bergenia cordifolia pot tolera si solurile sarace.

Udarea plantelor de Bergenia cordifolia se face folosind cantitati suficiente de apa, astfel incat solul sa fie mentinut uscat-reavan, aceste plante pot tolera si seceta pentru perioade scurte de timp.

In timpul verii, cand temperatura este foarte ridicata, se poate recurge la mulcirea plantelor in  zona radacinilor, ajutand astfel la mentinerea unei umiditati optime.

Plantele de Bergenia cordifolia sunt rezistente la temperaturile negative din timpul iernii, ele rezistand in zonele unde minimele absolute scad pana la -18°C.

Bergenia cordifolia prefera spatiile luminoase, insorite sau semi-umbrite, dar le poate tolera si pe cele umbrite.

Inmultirea  plantelor de Bergenia cordifolia se realizeaza prin rizomi sau prin divizarea tufei (primavara sau toamna).

Fertilizarea se poate realiza o data pe luna, in perioada de crestere, folosind ingrasaminte specifice plantelor decorative prin flori.

Fig. 1 Bergenia cordifolia

Fig. 2 Bergenia cordifolia

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Bergenia cordifolia: ingrijire, inmultire, udare, fertilizare

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii