iul. 24 2023

Cerastium biebersteinii: ingrijire, inmultire

Familia: CARYOPLHYLLACEAE

Demumire populara:  Lana caprei, Urechea soricelului, Cos de argint din Crimeea, Zapada de vara

Denumire stiintifica: Cerastium biebersteinii

Origine: Cerastium biebersteinii este o planta originara din Crimeea.

Proprietati ornamentale – Cerastium biebersteinii este o planta erbacee perena, ce poate ajunge la inaltimea de 15-20 cm.

Cerastium biebersteinii este o planta decorativa prin frunze si flori, cultivata in vase decorative sau direct in sol in borduri, ronduri si ca planta acoperitoare de sol.

Frunzele sunt subtiri, moi, pubescente, cu margini netede, cu 0,5-3 cm lungime si 0,5-0,9 cm latime, de culoare gri-verzui cu peri fini albiciosi.

Inflorirea plantelor de Cerastium biebersteinii are loc la sfarsitul pimaverii (mai-iunie).

Florile apar in partea superioara tijelor florale, sunt simple, de dimensiuni mici (1.5-2.5 cm diametrul), formate din cinci petale de culoare alba.

 

Conditii de mediu / Factorii de mediu

Substratul (pamantul) pentru Cerastium biebersteinii trebuie sa fie bine drenat, uscat, pietros, calcaros, cu pH neutru.

Apa – Udarea se realizeaza folosind cantitati moderate de apa, plantele de Cerastium biebersteinii  sunt rezistente la seceta, excesul de apa de la nivelul radacinilor este foarte daunator acestor plante.

Lumina este importanta pentru cresterea si inflorirea plantelor de Cerastium biebersteinii. Acestea prefera spatiile insorite (luminoase), cu expozitie sudica, unde razele soarelui ajung cu usurinta la plante, ele pot tolera si semiumbra.

 

Inmultirea la Cerastium biebersteinii  se poate realiza prin seminte sau prin divizarea tufei.

Fertilizarea se recomanda doar primavara (1-2 ori), folosind ingrasaminte lichide, hidrosolubile pentru plante cu flori.

Fig. 1 Cerastium biebersteinii

Fig. 2  Cerastium biebersteinii

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Cerastium biebersteinii: ingrijire, inmultire

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii