Horticultorul.ro

sept. 15 2022

Crassula ‘Buddha’s Temple’: ingrijire

Familia: CRASSULACEAE

Denumire stiintifica: Crassula ‘Buddha’s Temple’

Origine: Crassula ‘Buddha’s Temple’ este un hibrid obtinut prin incrucisarea dintre Crassula pyramidalis si Crassula perfoliata var. falcata.

Proprietati ornamentale: Crassula ‘Buddha’s Temple’ este o planta perena suculenta, cu crestere lenta, ce poate ajunge la inaltimi de circa 15cm.

Crassula ‘Buddha’s Temple’ este o planta decorativa prin frunze, cultivata adesea ca planta de apartament.

Frunzele sunt carnoase, late, cu forma de inima, diametrul de 2,5 cm, rasucite la capete spre sus, asemanatoare unor solzi, de culoare verde-cenusiu. Frunzele la Crassula ‘Buddha’s Temple’  cresc dense, fiecare frunza suprapunandu-se peste cealalta, formand in final, coloane cu o latime de 4 cm.

Florile apar la plantele mature, atunci cand conditiile de crestere sunt indeplinnite, grupate in inflorescente de timp cima, colorate in roz sau alb.

Substratul (pamantul)  pentru Crassula ‘Buddha’s Temple’ trebuie sa fie format dintr-un amestec special pentru  cactusi, bine drenat,  cu un pH neutru. Transplantarea se poate realiza primavara, cand   vasul de cultura este de dimensiuni reduse, in comparatie cu planta din el.

Udarea la Crassula ‘Buddha’s Temple’ se face folosind cantitati moderate de apa, fara a cauza exces de umiditate la nivelul radacinilor, lasand  substratul sa se usuce la suprafata intre doua udari, aceasta planta fiind rezistenta la seceta. Udarea in perioada rece (octombrie-februarie) trebuie realizata la intervale mari de timp sau intrerupta total.

Temperatura optima de crestere pentru Crassula ‘Buddha’s Temple’ este de 21-24°C, aceasta suporta temperaturi minime de -3…-4°C.

Lumina pentru Crassula ‘Buddha’s Temple’ este foarte importanta. Vara poate fi amplasata in spatii deschise, dar iarna trebuie pozitionata in spatii luminoase. Pentru a evita aparitia arsurilor pe frunze, se recomanda ca in zilele toride, sa fie amplasata in spatii semiumbrite, unde razele de soarele ajung la plante doar la orele diminetii si dupa-amiaza.

Inmultirea se realizeaza prin butasi din tulpini, prin butasi de frunze, prin seminte sau prin divizarea tufei.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) la Crassula ‘Buddha’s Temple’ se poate realiza folosind ingrasaminte pentru cactusi sau plante suculente, o data pe luna primavara si vara.

Boli: Putregaiul cenusiu (Botrytis spp.), etc.;

Daunatori: Paduche lanos, etc.

Fig. 1 Crassula ‘Buddha’s Temple’

Fig. 2 Crassula ‘Buddha’s Temple’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Crassula ‘Buddha’s Temple’: ingrijire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii