Horticultorul.ro

feb. 04 2023

Cum ingrijim corect plantele de Anthurium

Plantele de Anthurium sunt cultivate la noi in tara ca plante de apartament decorative prin flori, in functie de varietate, acestea au culori diferite: rosu, roz, alb.

Ingrijirea corecta a plantelor de Anthurium este strans legata de doi factori foarte importanti pentru cresterea si inflorirea acestora.

Primul factor tine cont de locatia unde sunt amplasate plantele, iar cel de-l doilea, modul in care se realizarea udarea acestora.

Intrucat plantele de Anthurium sunt originare din zonele cu paduri tropicale, acesta prefera temperaturi intre 21-32˚C si o umiditate mare, intre 80-95%.

Plantele de Anthurium trebuie ferite de temperaturi scazute sau locuri unde exista posibilitatea de inghet. Temperaturile minime trebuie sa nu scada sub 13˚C, acestea afecteaza cresterea si dezvoltarea plantelor de Anthurium. Temperaturile peste 32˚C sunt deasemenea nepotrivite pentru plantele de Anthurium, dezvoltarea acestora fiind afectata.

Cea mai buna locatie pentru plantele de Anthurium este aceea unde temperaturile variaza intre 21-32˚C, lumina este suficienta, dar sunt ferite de acțiunea directa a razelor de soare, care pot cauza arsuri pe frunze si flori.

Umiditatea atmosferica este un factor important pentru cresterea si inflorirea plantelor de Anthurium, acestea necesita o umiditate ridicata (80-95%). Se recomanda amplasarea plantelor de Anthurium in spatii cu o umiditate atmosferica ridicata si pulverizarea cu apa pe frunze (1-2 ori pe zi), mai ales in perioada calda din an (vara).

Udarea plantelor de Anthurium este foare importanta, intrucat in mediul lor natural ploua mult, astfel substratul lor este mentinut mereu reavan, fara a se crea exces de umiditate la nivelul radacinilor.

Pentru a asigura conditii cat mai apropiate de cele din mediul natural, se recomanda utilizarea unui substrat bine drenat, fibros, care sa permita scurgerea rapida a apei, cu un pH neutru. Dupa fiecare udare este necesara golirea apei ramase la baza ghiveciului, apa ramasa la nivelul radacinilor poate produce putrezirea acestora, aceasta fiind principal cauza pentru moartea plantelor de Anthurium.

Fertilizarea plantelor de Anthurium se poate realiza periodic. Se recomanda fertilizarea in perioadele de crestere si inflorire, de 1-2 ori pe luna, folosind ingrasaminte specifice plantelor cu flori, care are un raport N-P-K de 5-10-5. Se mai pot folosi si ingrasaminte cu eliberare lenta, acestea aplicandu-se de 1-2 ori pe an.

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Cum ingrijim corect plantele de Anthurium

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii