Horticultorul.ro

dec. 30 2019

Daboecia cantabrica: ingrijire, intretinere, utilizare, inmultire

Familia: ERICACEAE

Denumire stiintifica: Daboecia cantabrica

Origine: Daboecia cantabrica este o planta originara din SV Europei.

Proprietati ornamentale: Daboecia cantabrica este un arbust peren,  cu crestere lenta, ce atinge 40-50 cm inaltime.

Daboecia cantabrica este cultivata ca planta solitara sau in grupuri, decorativa prin flori, ce poate fi plantata in balcoane, terase sau gradini (in ghivece).

Frunzele sunt intregi, de dimensiuni reduse (0,5-1 cm), forma eliptica, cu varful ascutit, marginile cu peri fini intoarse spre exterior, de culoare verde.

Inflorirea la plantele de Daboecia cantabrica are loc de de vara pana toamna  (iulie-octombrie).

Florile apar in treimea superioara a lastarilor, au forma de clopotel, au patru petalele adunate si intoarse inapoi, lungi de 1-1,3 cm, colorate in alb, roz sau violet.

Temperatura minima tolerata de plantele de  Daboecia cantabrica poate scadea pana la -16 … -18°C. Se recomanda pe timpul iernii amplasarea ghivecelor cu Daboecia cantabrica in spatii recoroase, fara risc de inghet.

Substratul / solul se recomanda sa fie bine drenat, mentinut uscat-reavan, cu fertilitate moderata si un pH acid. La transplantare se recomanda substrat cu un pH acid pentru plante acidofile.

Udarea se face la intervale regulate de timp in perioada de crestere si inflorire, folosind cantitati reduse de apa, astfel incat substratul fie mentinut uscat, fara exces de umiditate la nivelul radacinilor.

Lumina – este foarte importanta pentru cresterea si inflorirea plantelor de Daboecia cantabrica, acestea prefera spatiile insorite.

Inmultirea la Daboecia cantabrica se realizeaza prin butasi semi-lemnificati.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) se recomanda sa se realizeze de 1-2 ori pe luna (primavara -vara), folosind ingrasaminte lichide sau hidrosolubile pentru plante ce prefera pH – ul acid.

Fig. 1 Daboecia cantabrica

Fig. 2 Daboecia cantabrica

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Daboecia cantabrica: ingrijire, intretinere, utilizare, inmultire

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii