Horticultorul.ro

aug. 04 2023

Erodium Reichardii: ingrijire, inmultire

Familia: GERANIACEAE

Denumire stiintifica: Erodium Reichardii

Origine: Erodium Reichardii este o planta originara din regiunea Mediteraneeana.

Proprietati ornamentale: Erodium Reichardii este o planta erbacee anuala sau perena, compacta, cu inaltimi reduse, circa 9-10 cm.

Se recomanda ciupirea lastarilor, pentru a stimula ramificarea si taierea lastarilor prea lungi pentru a mentine forma compacta a plantei.

Erodium Reichardii este o planta foarte frumoasa, decorativa prin frunze si flori, cultivata in containere, amplasate pe terase si balcoane sau in gradini (rocarii, stancarii).

Frunzele sunt reniforme, lobate pana la adanc lobate, cu aspect pufos, culoare verde.

Inflorirea plantelor de Erodium Reichardii are loc de la sfarsitul primaverii si vara.

Florile au dimensiuni reduse, sunt formate din 5 petale colorate in alb cu dungi roz, albe sau roz.

Se recomanda inlaturarea frunzelor ingalbenite si a florilor uscate pentru a mentine un aspect frumos plantelor si pentru a stimula inflorirea.

Substratul trebuie sa fie bine drenat, format dintr-un amestec de pamant de frunze, mranita si nisip, cu pH neutru, sau se pot folosi amestecurile gata preparate din comert.

Udarea plaantelor de Erodium Reichardii se face regulat, folosind cantitati moderate de apa, atunci cand substratul in primii centimetrii este uscat, acestea pot tolera perioade scurte de seceta.

Lumina are un rol important in procesul de crestere si inflorire al plantelor de Erodium Reichardii, ele sunt plante iubitoare de lumina, ce necesita spatii luminoase, insorite.

Inmultirea la Erodium Reichardii se realizeaza la sfarsitul primaverii si inceputul verii,  prin butasi sau primavara prin divizarea tufei.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) se poate realiza de doua ori pe luna, in perioadele de crestere si inflorire, si se va intrerupe in perioada de repaus (iarna).

Se pot administra si ingrasaminte cu eliberare lenta, pentru plante decorative prin flori (batoane fertilizante de culoare rosie), aceste contin ceva mai mult fosfor si potasiu, sau ingrasamant lichid pentru plante cu flori.

Fig. 1 Erodium Reichardii

Fig. 2  Erodium Reichardii

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Erodium Reichardii: ingrijire, inmultire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii