Horticultorul.ro

apr. 03 2020

Euphorbia milii vulcanus: ingrijire, inmultire, udare, fertilizare

Familia: EUPHORBIACEAE

Demumire populara: Euphorbia, Coroana cu spini, Coroana lui Isus, Planta lui Isus,  Spinul lui Isus

Denumire stiintifica: Euphorbia milii ‘Vulcanus’

Origine: Euphorbia milii vulcanus este o planta originara din Madagascar.

Proprietati ornamentale: Euphorbia milii vulcanus este o planta perena suculenta, cu aspect de tufa, ce poate ajunge la inaltimi de 120-150 cm.

Frunzele sunt mici, alungite, cu varful rotunjit, de culoare verde deschis, ce cresc pe tulpinile lemnoase suculente si pline de tepi lungi de 1-2,5 cm lungime. In anumite situatii, frunzele pot cadea iarna, iar  primavara reapar.

Inflorirea la Euphorbia milii vulcanus poate avea loc pe tot parcursul anului, daca planta este ingrijita corespunzator.

Florile sunt mici, ce au imprejur bractee de culoare rosie.

Substratul (pamantul)  pentru Euphorbia milii vulcanus trebuie sa fie foarte bine drenat, asemanator celui folosit la plantele suculente si cactusi, cu fertilitate moderata si  pH slab acid – neutru – slab alcalin.

Udarea la Euphorbia milii vulcanus se face utilizand cantitati moderate de apa si lasand substratul sa se usuce intre doua udari.  Iarna, udarea se face foarte rar sau chiar se stopeaza, daca temperatura din incapere este scazuta.

Temperatura optima pentru Euphorbia milii vulcanus poate varia intre 16-25℃. Temperatura pe timpul iernii trebuie sa nu depaseasca 12-13℃, aceasta favorizand inflorirea in perioada urmatoare.

Lumina pentru Euphorbia milii vulcanus este foarte importanta, aceasta prefera spatiile luminoase, insorite sau semi-umbrite.  Pe perioada verii, la orele pranzului,  daca soarele este prea puternic, se recomanda umbrirea plantei.

Inmultirea se realizeaza primavara sau vara prin butasi de 7-8 cm lungime. Dupa taierea butasilor, se lasa sa se usuce latexul care curge din butasul taiat,  iar inainte de plantarea acestora, se va indeparta latexul uscat.  In circa 6-7 saptamani dupa plantare, butasii vor inradacina.

 Fertilizarea la Euphorbia milii vulcanus se recomanda de doua ori pe luna, in perioada de crestere si inflorire, folosind ingrasaminte pentru plantele decorative prin flori.

Daunatori:  Paduchi testosi, Paduchi lanosi, Tripsi.

Boli:  Putregai cenusiu (Botrytis cinerea).

“Intotdeauna cititi si utilizati produsul (pesticidul) conform recomandarilor  de pe eticheta”

Fig. 1 Euphorbia milii ‘Vulcanus’

Fig. 2 Euphorbia milii ‘Vulcanus’

Fig. 3 Euphorbia milii ‘Vulcanus’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Euphorbia milii vulcanus: ingrijire, inmultire, udare, fertilizare

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii