Horticultorul.ro

ian. 10 2022

Phlebodium aureum: ingrijire

Familia: POLYPODIACEAE

Denumire stiintifica: Phlebodium aureum

Origine: Phlebodium aureum este o specie de planta originara din America Centrala si partea sudica a Americii de Nord.

Proprietati ornamentale: Phlebodium aureum este o planta perena, rizomatoasa, ce poate ajunge la inaltimi de 60-90 cm si o intindere de pana la 50 cm.

Feriga Phlebodium aureum se cultiva la noi in tara ca planta  apartament, decorativa prin frunze.

Frunzele au dimensiuni mari, sunt profund lobate, lungimi de pana la 50-60 cm, ondulate pe margine, de culoare verde, pe partea inferioara prezinta spori de culoare galben-maronie.

Substratul  pentru Phlebodium aureum trebuie sa fie bine drenat, bogat in substante nutritive, format dintr-un amestec de turba, pamant si nisip cu un pH de neutru.

Transplantarea se poate realiza primavara, daca radacinile au ocupat in intregime ghiveciul, moment in care se poate si diviza tufa, acordand o atentie sporita radacinilor.

Udarea la Phlebodium aureum este foarte importanta, ea trebuie realizata regulat, folosind cantitati suficiente de apa, astfel incat substratul sa fie mentinut reavan.

Temperatura optima pentru Phlebodium aureum poate varia intre 16-24°C, pe perioade scurte de timp poate tolera si temperaturi de 10°C.

Plantele de Phlebodium aureum prefera spatiile cu lumina indirecta sau pe cele cu lumina directa, dar protejate de razele soarelui, acestea fiind ideale pentru incaperile slab luminate.

Inmultirea la Phlebodium aureum se realizeaza prin divizarea tufei (de regula primavara).

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) la Phlebodium aureum se poate administra in perioada de crestere, folosindu-se ingrasaminte cu eliberare lenta pentru plantele decorative prin frunze.

Fig. 1 Phlebodium aureum

Fig. 2 Phlebodium aureum

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Phlebodium aureum: ingrijire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii