Horticultorul.ro

feb. 06 2016

Taierea trandafirului japonez – chinezesc

Taierea trandafirului japonez - chinezescPerioada in care se fac taieri la trandafirul japonez – chinezesc (Hibiscus  rosa sinensis) este sfarsitul iernii – primavara (Februarie- inceput de Martie). Taierile se fac anual si doar daca este cazul, intrucat acestea pot intarzia inflorirea. Momentul cand se executa taierea este ales cu atentie, intrucat planta are nevoie de o perioada lunga de timp sa formeze cresteri noi si sa infloreasca.

Taierea are rolul de a limita dimensiunile tufei (inregistreaza cresteri viguroase pe perioada verii) si de a conduce planta spre o tufa deasa cu numeroase ramuri purtatoare de flori.

Prin taiere se urmareste scurtarea ramurilor anuale (de 1 an)  la 10-15 cm (Vezi fig.).

Dupa taiere avem in permanenta grija ca substratul sa fie udat optim, astfel incat sa fie mentinut reavan. Tot in aceasta perioada incepem si fertilizarea cu ingrasaminte (lichide sau hidrosolubile) pentru plante decorative prin flori.

Odata cu venirea perioadei calde (temperaturile nu mai scad sub 10ºC noaptea, dupa 20 Mai), trandafirul japonez  va fi  adaptat treptat la lumina si temperaturile din exterior. Locurile luminoase (insorite) alaturi de un substrat reavan si o fertilizare optima ajuta la o inflorire abundenta pe perioada verii. Atentie !!! – plantele pozitionate la umbra nu infloresc.

Taierea trandafirului japonez - chinezesc_1

Fig. 1 Taierea trandafirului japonez – chinezesc

Taierea trandafirului japonez - chinezesc_1

Fig. 2 Taierea trandafirului japonez – chinezesc

Taierea trandafirului japonez - chinezesc_1

Fig. 3 Taierea trandafirului japonez – chinezesc

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Taierea trandafirului japonez – chinezesc

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii