Horticultorul.ro

oct. 16 2014

Tradescantia tricolor Rosa

Tradescantia tricolorFamilia: COMMELINACEAE

Demumire populara: Tradescantia tricolor ‘Rosa’

Denumire stiintifica: Tradescantia spp.

Origine: Tradescantia este o planta originara din America Centrala, Mexic sau Vestul Indiei.

Proprietati ornamentale Tradescantia este o planta perena cultivata datorita coloritului frumos al frunzelor.

Inaltimea la Tradescantia poate ajunge la 30 cm, unele specii sunt plante atarnatoare (curgatoare.)

Frunzele sunt mici, subtiti, colorate verde pe partea superioara si maro-violete pe partea inferioara. Unele varietati au un colorit variegat.

Florile apar pe tot parcursul anului, avand culoarea roz sau alba.

Substratul (pamantul) se recomanda sa fie bine drenat, format dintr-un amestec de turba si nisip, sau poate creste si numai pe nisip. Ghiveciul plantei trebuie sa nu fie prea mare in comparatie cu diemsiunea plantei. Transplantarea se recomanda primavara, sau atunci cand radacinile au ocupat in intregime vasul.

Udarea se face o data pe saptamana, cu cantitati moderate de apa de primavara pana toamna, astfel incat sa nu stagneze apa la nivelul radacinilor sau in farfurioara vasului. Intre doua udari se lasa substratul sa se usuce putin la suprafata.

Temperaturi mai scazute de 10-15°C pot afecta planta de Tradescantia. Un mediu optim pentru Tradescantia poate fi determinat de temperaturi cuprinse intre 18-27°C, de-a lungul intregului an.

Lumina este un factor important in cresterea acestei plante. Tradescantia are nevoie de o lumina suficienta pentru o frumosa colorare a frunzelor si pentru a inlesni inflorirea. Se poate amplasa si sub actiunea directa a razelor de soare, dar numai pana la pranz. Ea poate fi amplasata in spatii cu lumina mai putina, dar atunci culoarea frunzelor va fi verde, nu se coloreaza in violet partea inferioara.

Inmultirea se face prin butasi sau prin divizarea tufei.

Butasii se preleveaza primavara si se lasa la inradacinat in nisip. Pentru o inradacinare mai sigura si mai rapida se poate folosi stimulator de inradacinare (Radistim, Atonik, etc.).

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) se recomanda sa se faca o data pe luna de primavara pana toamna utilizand ingrasaminte lichide sau hidrosolubile pentu plante decorative prin frunze. Pot fi folosite si batoane sau tablete de ingrasaminte cu eliberare prelungita (o data la cateva luni, conform indicatiilor fiecarui produs).

Daunatori:

AcarieniPaianjenul rosu comun (Tetranychus urticae);

“Intotdeauna cititi si utilizati produsul (pesticidul) conform recomandarilor  de pe eticheta”

Tradescantia tricolor Rosa

Fig. 1 Tradescantia tricolor ‘Rosa’

Tradescantia tricolor Rosa

Fig. 2 Tradescantia tricolor ‘Rosa’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Tradescantia tricolor Rosa

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii