Horticultorul.ro

iun. 17 2021

Fungicide de contact pentru fainare la mar

In strategia de combatere integrata pentru făinare la mar (Podosphaera leucotricha)  se utilizează atât fungicide de contact cat si fungicide sistemice. In funcție de recomandările tehnologice, de compatibilitate la amestec, sau alte recomandări de pe eticheta, fungicidele de contact se pot aplica singure  sau se pot aplica in amestec cu cele sistemice.

In general fungicidele de contact au un rol preventiv, dar combinate cu fungicidele sistemice pot sa stopeze boala (efect curativ) sau sa o elimine complet (efect eradicativ).

Fungicidul de contact, care mai este denumit si fungicid protector acționează asupra agentului  patogen (îl ucide, il distruge) atunci când intra in contact direct cu una din formele acestuia pentru care este eficient.

Fungicidul de contact, împiedica agentul patogen sa germineze si sa  pătrundă in țesuturile plantelor.

Fungicidul de contact, are o perioada scurta de acțiune (este necesara aplicarea repetata la perioade scurte de timp), este ușor spălat de ploi si nu protejează  noile creșteri ale plantei.

Fungicidele de contact, acționează mai rapid, comparativ cu cele sistemice deoarece ucid agentul patogen in momentul in care intra in contact cu acesta (după cum zice si numele „fungicid de contact”).

Întrucât modul de acțiune al fungicidelor de contact  este limitat (este prezent doar pe suprafata organelor plantei), este aproape obligatorie utilizarea si a fungicidelor sistemice.

Fungicide  de contact utilizate pentru făinare la mar:

Fungicide pe baza de Sulf:  Thiovit Jet (sulf micronizat 80%); etc.

Verificati atent pe eticheta pesticidelor „timpul de pauza” (perioada care trebuie sa treaca de la aplicarea pesticidului – pana la recoltare).

Respectati cu strictete timpul de pauza pana la recoltare.

“Intotdeauna cititi si utilizati pesticidul – conform recomandarilor  de pe eticheta”

Categorie: Protectia plantelor

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Fungicide de contact pentru fainare la mar

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii