Horticultorul.ro

aug. 26 2016

Recoltarea vinetelor

Recoltarea vinetelor_150Vinetele se pot recolta la circa 60-80 zile de la infiintarea culturii. Recoltarea vinetelor se face esalonat, la un interval de o saptamana (5-7 zile), la maturitatea lor comerciala. Vinetele mai tinere sunt considerate cele mai gustoase (un gust mai dulceag), astfel recoltarea timpurie a acestora va incuraja si plantele sa creasca mai mult si va prelungi perioada de crestere si fructificare a acestora.

 Pentru recoltarea vinetelor este necesara o foarfeca horticola sau un cutit. Pe codita fructului sunt crescuti tepi ascutiti. Nu se recomanda recoltarea vinetelor prin smulgerea fructului, intrucat planta de vanata are o inradacinare superficiala si astfel planta poate fi afectata.

Momentul optim de recoltare al vinetelor este acela cand fructele de vinete au marimea si culoarea (negru sau violet) specifica soiului, prezinta un luciu frumos pe coaja si sunt elastice la apasare.

Depasirea momentului optim de recoltare al vinetelor duce la recoltarea unor fructe rascoapte, tari, cu un gust amar si seminte mari de culoare maronie.

Recoltarea vinetelor

Fig. 1 Recoltarea vinetelor

Recoltarea vinetelor

Fig. 2 Recoltarea vinetelor

Recoltarea vinetelor

Fig. 3 Recoltarea vinetelor

Recoltarea vinetelor

Fig. 4 Recoltarea vinetelor

Recoltarea vinetelor

Fig. 5 Recoltarea vinetelor

Recoltarea vinetelor

Fig. 6 Recoltarea vinetelor, fruct batran si impropriu pentru consum

Categorie: Legume

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Recoltarea vinetelor

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.