apr. 06 2010

Mancare de Post – Ciorba sau Bors de urzici

Ciorba urzici

Ingrediente:

–        1 kg urzici

–        2 sau 3 cepe

–        1 sau 2 morcovi

–        1 albitura (pastarnac, patrunjel de radacina, telina)

–        1 ou

–        2 linguri orez

Prepararea ciorbei de urzici:

  • Zarzavatul (cepa, morcovul si albitura) se toaca cubulete, dupa care se fierbe in apa clocotita;
  • Urzicile se aleg (de eventuale impuritati ca buruieni, pamant, etc.). Apoi se spala bine cu apa rece, dupa care se fierb. Dupa ce sunt fierte, urzicile se toaca marunt, se pun in oala in care fierbe zarzavatul si se mai fierb impreuna inca 15-20 minute;
  • Se pune suc de rosii, iar pentru gustul acrisor se adauga bors sau otet –se fierb inca 10 minute;
  • Se adauga la final plante aromate patrunjel si leustean

Se poate drege cu ou batut.

!!! Pentru reteta de post se poate adauga in loc de ou batut 2-3 linguri de orez si se lasa inca 5-10 minute la fiert.

Categorie: Mancare sanatoasa

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Mancare de Post – Ciorba sau Bors de urzici

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii