ian. 09 2016

Dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiriPentru dulceata de trandafiri se folosesc:

 250 grame de petale de trandafiri pentru dulceata  din speciile (Rosa rugosa, Rosa centifolia, Rosa x damascena) la care in timpul recoltarii s-a procedat s-a procedat si la cizelare (taierea cu foarfeca a zonei albe – bazale), 1 kg zahar, 750 ml apa, 1 si 1/2 lamaie.

Apa, zaharul si  ½  de lamaie, taiata infelii subtiri,  se pun la fiert  pentru a se obtine un sirop subtire (nu prea bine legat).

Petalele se freaca folosind sucul de la o lamaie (raman petale nefrecate) si se adauga toate petalele peste sirop. Se observa  ca  siropul se coloreaza. Se continua fierberea pana se leaga siropul ca la orice dulceata, dupa care se stinge focul.

Cand dulceata s-a mai racorit se poate pune in borcane.

POFTA BUNA !

Autor: Luminita TOMA

Cum facem_Dulceata de trandafiri Reteta_Dulceata de trandafiri Dulceata de trandafiri-preparare

Categorie: Mancare sanatoasa

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Dulceata de trandafiri

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii