ian. 09 2016
Dulceata de trandafiri
Pentru dulceata de trandafiri se folosesc:
250 grame de petale de trandafiri pentru dulceata din speciile (Rosa rugosa, Rosa centifolia, Rosa x damascena) la care in timpul recoltarii s-a procedat s-a procedat si la cizelare (taierea cu foarfeca a zonei albe – bazale), 1 kg zahar, 750 ml apa, 1 si 1/2 lamaie.
Apa, zaharul si ½ de lamaie, taiata infelii subtiri, se pun la fiert pentru a se obtine un sirop subtire (nu prea bine legat).
Petalele se freaca folosind sucul de la o lamaie (raman petale nefrecate) si se adauga toate petalele peste sirop. Se observa ca siropul se coloreaza. Se continua fierberea pana se leaga siropul ca la orice dulceata, dupa care se stinge focul.
Cand dulceata s-a mai racorit se poate pune in borcane.
POFTA BUNA !
Autor: Luminita TOMA
Categorie: Mancare sanatoasa
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Dulceata de trandafiri