oct. 28 2014

DULCEATA, GEM DE MACESE din pasta

GEM DE MACESE - preparare-retetaIngrediente

– 10 kg macese

– 3 kg zahar

Preparare

Macesele se spala si se curata de partea uscata. Se pun la fiert si se fierb pana cand macesele se zdrobesc.

Macesele fierte se iau si se dau protejand mana cu ajutorul unei masuni chirurgicale printr-o sita (Vezi fig.), separând astfel cojile + perisorii maceselor de pasta de macese.

Pasta rezultata se amesteca cu zaharul (1 l de pasta + 500 gr. zahar) si se pune la foc. Pasta de macese se fierbe pana cand tinde sa se ingroase putin. Se stinge focul si se pune in borcane.

GEM DE MACESE

Fig. 1 Sita utilizata la extragerea Pastei de Macese

GEM DE MACESE

Fig. 2 GEM DE MACESE

GEM DE MACESE

Fig. 3 GEM DE MACESE

Categorie: Mancare sanatoasa

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru DULCEATA, GEM DE MACESE din pasta

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii