apr. 09 2010
Mancare de urzica (Piure de urzica)
Mancare de urzica: „Piure de urzica”
Ingrediente:
– 1kg urzici
– 1 capatina de usturoi
– 50 ml ulei
– 2 linguri cu varf de faina
Preparare:
Urzicile se fierb in apa, apoi se toaca marunt
Se pune uleiul pe foc si cand este incins se adauga urzicile
Se amesteca bine si energic cu o lingura de lemn apoi se adauga incet apa care a ramas de la fierbere astfet incat sa iasa ca un piure mai gros.
Se adauga apoi usturoiul pisat
Faina se dizolva cu apa rece, se adauga peste urzici, lasand-o sa dea cateva clocote.
Mancarea de urzica – piure, se poate servi si cu oua prajite.
Categorie: Mancare sanatoasa
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Mancare de urzica (Piure de urzica)