Horticultorul.ro

aug. 20 2020

Soiuri de Nectarine cu maturare Tarzie – Foarte Tarzie (25 august –  octombrie)

Soiurile de piersic NECTARIN (Prunus persica nucipersica) au coaja exterioara  glabra (fara perisori), este lucioasa iar pulpa este neaderenta la sambure.

Soiurile de nectarin existente permit o recoltare a nectarinelor, esalonata pe un interval de 4 luni in intervalul: iunie-octombrie. Soiurile de nectarin cu maturare tarzie au fructe care vor ajunge la maturitatea de recoltare si vor fi recoltate in intervalul 25 august – 15 septembrie.

Soiurile de Nectarin  (Prunus persica nucipersica) se impart dupa perioada de maturare/recoltare a fructelor (nectarinelor) astfel:  soiuri  extratimpurii (15 iunie-10 iulie), soiuri  timpurii (10-31 iulie)soiuri cu matuare  mijlocie (1-25 august), tarzii (25 august – 15 septembrie),  foarte tarzii (15 septembrie – 15 octombrie).

Epiderma – coaja (pielita ce protejeaza la exterior fructul) nectarinelor este glabra (fara perisori) si lucioasa.

Nectarinele sunt fructe care își continua ușor maturarea si după recoltare (fructe climacterice), si sunt utilizate pentru consum in stare proaspata „nectarine de masa”.

Pe pom nectarinele se coc treptat si se recolteaza esalonat la interval de circa 1 saptamana cand ating maturitatea de recoltare. Pentru recoltarea tuturor nectarinelor dintr-un pom sunt necesare circa  3 treceri in 3 saptamani.

 

CUPRINS:

 

Soiul de nectarin Fantasia

Soiul de nectarin Late Fair

Soiul de nectarin Sweet lady

 

SOIURI DE NECTARINE CU MATURARE TARZIE – FOARTE TARZIE (25 august –  octombrie)

Soiul de nectarin Fantasiaorigine S.U.A.; este un soi de nectarin tarziu, cu perioada maturarii fructelor intre 25 august-5 septembrie; marimea fructelor mare (175-200 g); forma fructelor sferic-ovoidala; pielita lucioasa, glabra (fara peri), de culoare galben-orange pe partea umbrita si rosu intens pe cea insorita (circa 50-60% din suprafata fructului); pulpa de culoare galbena, consistenta, suculenta, aderenta la sambure; gustul dulce aromat; fructele sunt folosite pentru consum in stare proaspata; vigoare pom mare.

 

Soiul de nectarin Late Fair – este un soi de nectarin tarziu, cu perioada maturarii fructelor intre 25 august-10 septembrie; marimea fructelor mijlocie-mare (140-165 g); forma fructelor sferic-alungita; pielita lucioasa, glabra (fara peri), de culoare galbena pe partea umbrita si rosu rubiniu pe cea insorita; pulpa de culoare galbena; gustul echilibrat; fructele sunt folosite pentru consum in stare proaspata; vigoare pom mijlocie.

 

Soiul de nectarin Sweet lady – este un soi de nectarin tarziu, cu perioada maturarii fructelor intre 20 august-5 septembrie; marimea fructelor mare (175-230 g); forma fructelor sferic-alungita; pielita lucioasa, glabra (fara peri), de culoare galbena pe partea umbrita si rosu rubiniu pe cea insorita (circa 50-60% din suprafata fructului); pulpa de culoare galbena, consistenta, suculenta, neaderenta la sambure; gustul foarte dulce, aromat; fructele sunt folosite pentru consum in stare proaspata; vigoare pom mijlocie.

 

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soiuri de Nectarine cu maturare Tarzie – Foarte Tarzie (25 august –  octombrie)

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii