aug. 21 2020

Soiuri de piersic tip Pavie Plata – caracteristici

Piersicile tip PAVII – TURTITE  (Prunus persica var. platycarpa) au forma fructelor puternic aplatizata (larg aplatizata,  plata, turtita, sferica trunchiata)  au coaja (pielita) paroasa (pubescenta) si pulpa este aderenta la sambure.

Paviile plate-turtite isi au originea in China si provin dintr-o varietate de piersic denumita local Pan Tao (pántáo) sau Peento.

Paviile turtite au ca principala destinatie / utilizare  industrializarea (compot, dulceata, etc.).

Epiderma (coaja “pielita” ce protejeaza la exterior fructul) piersicilor tip Pavii Turtite este pubescenta (paroasa – prezinta perisori desi).

Piersicile tip Pavie Plata  sunt fructe care se recolteaza la maturitatea de recoltare (stabilita in functie de destinatia productiei) si sunt utilizate pentru industrializare (dulceturi, gemuri, sucuri, compoturi).

 

CUPRINS:

 

Soiul de piersic tip pavie Filip

Soiul de piersic tip pavie Herastrau

 

Soiul de piersic tip pavie Filip – origine Romania; este un soi de piersic tip pavie cu maturare mijlocie, cu perioada maturarii fructelor intre 20 iulie-30 iulie; marimea fructelor mica (50-75 g); forma fructelor aplatizata – tip sandwich; pielita pubescenta (cu peri fini), de culoare galben-verzuie pe partea umbrita si rosu inchis, pe cea insorita; pulpa fina, de culoare alb-crem, suculenta, aderenta la sambure; gustul dulce, aromat (cu gust de smochina si miere); fructele sunt folosite pentru consum in stare proaspata, dar si pentru industrializare (compot); vigoare pom mijlocie-mare.

 

Soiul de piersic tip pavie Herastrau – origine Romania; este un soi de piersic tip pavie cu maturare mijlocie, perioada maturarii fructelor intre 5-15 august; marimea fructelor mare (180-230 g); forma fructelor aplatizata – tip sandwich; pielita pubescenta (cu peri fini), de culoare galben-verzuie pe partea umbrita si rosu deschis, pe cea insorita; pulpa consistenta, suculenta, de culoare galbuie, aderenta la sambure; gustul foarte dulce; fructele sunt folosite pentru consum in stare proaspata, dar si pentru industrializare (compot); vigoare pom mare.

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soiuri de piersic tip Pavie Plata – caracteristici

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii