mart. 31 2015

Soiul de mar Real – descriere, particularitati

Soi Mar-Real_5Denumire stiintifica: Malus domestica ‘Real’

Denumire populara soi de mar:  Real

Origine – a fost obtinut la SCDP Voinesti

Soiul este originar din Romania si a fost obtinut din genitori:  semintele soiului Prima o.p radiate.

Real fost omologat in anul 2007.

Soiul Real este un soi cu rezistenta genetica la rapanul marului (Venturia inaequalis).

Vigoarea pomului: mijlocie

Rodirea: Soiul de mar romanesc REAL rodeste pe ramuri scurte si lungi: nuieluse, mladite. Pomul are un rod constant cu o productie de 25-30 tone/ha.

Perioada maturarii fructelor: soi de vara, se  coace la finele lui august-inceput de septembrie.

Marimea fructului: mijlocie, fructe de circa 175-185 grame.

Diametrul fructului: este de 6-8 cm

Culoarea fructului “pielitei”: fundalul  verde spre galben-pai este acoperit 2/3  de rosu-intens (Vezi fig.).

Pielita: este neteda, cu lenticele

Forma fructului:  este tronconic – alungit

Pulpa este alb-crem, mijlociu-ferma, suculenta

Gustul: fructul dulce, echilibrat-acidulat, bun la gust.

Pastrarea fructelor: fructele pot fi pastrate 1 si chiar 3 luni  in depozite speciale (depozit cu atmosfera si temperatura controlate).

Utilizare: consum in stare proaspata (mar de desert), etc.

Fertilizarea pomilor fructiferi: se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii marului.

Boli: rezistenta generala la boli este buna

Mar-Real

Fig. 1 Soiul de mar Real

Mar-Real

Fig. 2 Soiul de mar Real

Mar-Real

Fig. 3 Soiul de mar Real

Mar-Real

Fig. 4 Soiul de mar Real

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soiul de mar Real – descriere, particularitati

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii