dec. 01 2021
Soiul de mar Remar – descriere, caracteristici
Denumire stiintifica: Malus domestica „Remar”
Denumire populara soi de mar: Remar sin. H1/26-90 Voinesti
Origine: Soiul a fost obtinut in 1995, prin polenizarea naturala a soiului Prima, cu iradierea semintelor postmaturate. Soiul a fost obținut de către doamna cercetător Valeria Petre in cadrul SCDP Voinesti.
Soiul de mar Remar prezinta toleranta la rapanul marului (prin gena Vf mostenita de la soiul parinte „Prima”) si are si toleranta la fainarea marului.
Inflorire: perioada de inflorire este semi-tarzie.
Vigoarea pomului: soi cu vigoare mijlocie-mare.
Ramurile de rod: fructifica in mare parte pe ramuri scurte de tip țepușe, dar se intalnesc si nuielușe.
Perioada maturarii fructelor: soi de toamna, 15 septembrie-octombrie;
Marimea fructului: mare, fructe cu greutate medie de circa 175 grame;
Culoarea fructului “pielitei”: culoarea de fond este galbuie, acoperit de rosu-caramiziu pe partea insorita si galben-orange spre varf (in zona caliciala);
Pielita/Coaja: este subtire, lucioasa;
Forma fructului: este tronconica.
Gustul: este dulce (acumuleaza pana la 11% zaharuri), fin aromat
Pulpa: alb-galbuie, suculenta.
Pastrarea fructelor: fructele pot fi pastrate peste 2 luni de la recoltare in depozite normale, si ceva mai mult in conditii de depozitare speciale (depozit cu atmosfera controlata).
Utilizare: consum in stare proaspata, prajituri, etc.
Fertilizarea pomilor fructiferi: se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii marului.
Categorie: Pomi fructiferi
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Soiul de mar Remar – descriere, caracteristici