Horticultorul.ro

oct. 15 2021

Soiuri de agris alb

Fructele de agris alb sunt bace false, grupate cate 1-3 la un nod.

Marimea agriselor albe: mici sub 3 g, mijlocii 4-6 g, mari 7-10 g, foarte mari 11-20 g

Forma agriselor: sferica, sferic-turtita, sferic-alungita, ovoida, invers-ovoida, elipsoidala

Culoarea pielitei: rosie (American de munte), verde sau alb-verzui (Triumf alb), galbena (Koning timpuriu), neagra (Negus negru)

Soiul de agris Cernomor – este un soi cu vigoare mare, cresteri erecte, productivitate buna, rezistenta la ger, seceta si boli; perioada de coacere are loc dupa 10 iulie; fructele au dimensiune mijlocie, consummate atat in stare proaspata cat si prelucrate.

Soiul de agris Green over all – este un soi de agris originar din America, cu maturare timpurie (inceput de  iulie), vigoare mare, productivitate medie, fructele sale mari, calitative,  consummate atat in stare proaspata cat si prelucrate.

Soiul de agris Hinnonmaki galben – este un soi cu vigoare mijlocie, productivitate buna si rezistenta la boli; fructele sunt mari, slab pubescente, zemoase; pielita de culoare galbuie; gust dulce-acrisor aromat, fructele sunt consummate atat in stare proaspata cat si prelucrate.

Soiul de agris fara spini Honey – este un soi cu vigoare mare, productivitate foarte mare; fructele sunt de marime mare – foarte mare; pielita de culoare galben aurie; pielita subtire, neteda, fara puf; gust foarte dulce – aromat; fructele sunt consummate atat in stare proaspata cat si prelucrate.

Soiul de agris Invicta – este un soi cu vigoare mare, productivitate mare; fructele sunt mari; pielita de culoare galbuie; gust dulce  aromat; fructele sunt consummate atat in stare proaspata cat si prelucrate.

Soiul de agris Jubiliar – soi de agris fara spini; fructele au dimensiune mijlocie, neuniforme; soi cu coacere tarzie (sfarsit de iulie), productivitate mare si rezistenta la boli.

Soiul de agris Lady Delamere – este un soi cu vigoare mare; cu coacere tarzie; fructele sunt mari si foarte mari, forma ovoid-alungita; pielita foarte subtire, rezistenta, transparenta, cu perisori albi; pulpa de culoare verzuie, suculenta; gustul dulce-acidulat, slab aromat; fructele sunt  consummate atat in stare proaspata cat si prelucrate.

Soiul de agris May Duke – este un soi cu vigoare mijlocie; cu coacere semitimpurie si productivitate medie; fructele sunt mijlocii-mari; pielita slab pubescent, de culoare galbuie; fructele sunt consummate atat in stare proaspata cat si prelucrate.

Soiul de agris Mucurines –  este un soi semitardiv cu vigoare mare, cresteri erecte, productivitate buna, rezistenta la ger si boli; fructele au dimensiune mijlocie, gust dulce aromat, consummate atat in stare proaspata cat si prelucrate.

Soiul de agris Queen Carolina – este un soi de agris originar din Anglia, cu maturare timpurie, vigoare mare, productivitate medie, fructele sale sunt consummate atat in stare proaspata cat si prelucrate.

Soiul de agris Rezistent de Cluj – este un soi originar din Romania (Statiunea Exp. Cluj 1970), cu perioada de recoltare intre 1-15 iulie; cu vigoare mare, tufa rasfirata, cu tulpinile bazale aproape de pamant, ce prezinta ghimpi trifurcati; fructele sunt mijloci-mari, forma sferic-alungita sau ovoida; pielita foarte subtire, rezistenta, verde deschis; pulpa de culoare alb-galbuie, cu consistenta medie; gust dulce-acidulat, foarte aromat.

Soiul de agris Somes – este un soi originar din Romania (Statiunea Exp. Cluj 1982), cu perioada de recoltare intre 1-10 iulie; cu vigoare mijlocie, prezinta ghimpi, fructele sunt mijloci-mari, forma invers-ovoida, usor asimetrica; pielita transparenta, lucioasa, rezistenta, verde-galbuie; pulpa de culoare verde-deschis, consistent, suculenta; gust dulce-acidulat, aromat; fuctele sunt consummate atat in stare proaspata cat si prelucrate.

Soiul de agris Tatjana – este un soi cu vigoare mare, productivitate mare; fructele sunt de marime mare; pielita de culoare galben deschis; gust dulce aromat; fructele sunt consummate atat in stare proaspata cat si prelucrate.

Soiul de agris Two to one – este un soi de agris originar din Anglia, cu maturare mijlocie (15 iulie), vigoare mijlocie, productivitate mare, fructele sunt mijloci-mari, forma ovoid-alungita; pielita transparenta, cu perisor rari; pulpa galbena, suculenta; gustul dulce-acrisor; fructele sunt calitative, consummate atat in stare proaspata cat si prelucrate.

Soiul de agris Uriasa de Pallag – soi de agris  cu coacere tarzie; fructele sunt de marime mare; forma eliptica; pielita de culoare verzuie; gust dulce aromat; fructele sunt consummate atat in stare proaspata cat si prelucrate.

Soiul de agris White Triumph – este un soi cu vigoare mijlocie, productivitate buna; fructele sunt de marime mijlocie; pielita de culoare galben deschis; gust dulce aromat; fructele sunt consummate atat in stare proaspata cat si prelucrate.

Soiul de agris White Smith – este un soi originar din Anglia, cu perioada de recoltare intre 20-30 iulie; cu vigoare mare, tufa sferica, tulpini numeroase, cu ghimpi rari si lungi; fructele sunt mijlocii, forma ovoidal-alungita sau elipsoidala; pielita subtire, transparenta, galbuie, cu puncte rosietice pe partea insorita, cu pubescent deasa, fina; pulpa de culoare verzuie, cu consistenta medie, suculenta; gust dulce-acidulat, foarte aromat.

Soiul de agris Zenit – este un soi originar din Romania (Statiunea Exp. Cluj 1982), cu perioada de recoltare intre 1-10 iulie; cu vigoare mare, tufa rasfirata, prezinta ghimpi simpli (in varf) sau bi si trifurcati; fructele sunt mijloci-mari, forma elipsoidala; pielita subtire, rezistenta, verde deschis; pulpa de culoare verde deschis, consistent la inceput apoi moale, suculenta; gust dulce-acidulat, foarte aromat; fuctele sunt consummate atat in stare proaspata cat si prelucrate.

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soiuri de agris alb

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii