oct. 15 2021

Soiuri de agris rosu

Fructele de agris “agrisele” sunt bace false, grupate cate 1-3 la un nod.

Marimea agriselor: mici sub 3 g, mijlocii 4-6 g, mari 7-10 g, foarte mari 11-20 g

Forma agriselor: sferica, sferic-turtita, sferic-alungita, ovoida, invers-ovoida, elipsoidala

Culoarea pielitei: rosie (American de munte), verde sau alb-verzui (Triumf alb), galbena (Koning timpuriu), neagra (Negus negru)

Soiul de agris Captivator – este un soi cu vigoare mare, productivitate mare; fructele sunt mari; pielita de culoare rosu inchis; gust dulce  aromat; fructele sunt consummate atat in stare proaspata cat si prelucrate.

Soiul de agris Flavia – este un soi cu vigoare mijlocie, coacere timpurie, productivitate foarte mare si rezistenta la fainare; fructele sunt mari, ovale, zemoase; pielita de culoare rosu inchis; gust dulce  aromat, fructele sunt consummate atat in stare proaspata cat si prelucrate.

Soiul de agris Hinnonmaki rosu – este un soi cu vigoare mijlocie, productivitate buna,  rezistent la ger si la boli; fructele sunt mari, slab pubescente, zemoase; pielita de culoare rosie; gust dulce-acrisor aromat, fructele sunt consummate atat in stare proaspata cat si prelucrate.

Soiul de agris Muntenese (American de munte) – este un soi de agris rustic, cu vigoare mare, productiv, cu rezistenta la boli; fructele sunt mijlocii, foarte calitative; pielita de culoare rosie, consummate atat in stare proaspata cat si prelucrate.

Soiul de agris Red Triumph – este un soi cu vigoare mijlocie, productivitate buna; fructele sunt de marime mijlocie; pielita de culoare rosu inchis; gust dulce aromat; fructele sunt consummate atat in stare proaspata cat si prelucrate.

Soiul de agris Rosu delicios – este un soi cu vigoare mare, maturare timpurie si productivitate ridicata; fructele sunt de marime mijlocie; pielita de culoare rosu inchis; pielita neteda, fara puf; gust dulce – aromat; fructele sunt consummate atat in stare proaspata cat si prelucrate.

Soiul de agris Spinefree – este un soi fara spini, cu vigoare mare si productivitate ridicata; fructele sunt de marime mare; pielita de culoare rosu inchis; pielita subtire, neteda, fara puf; gust dulce – aromat; fructele sunt consummate atat in stare proaspata cat si prelucrate.

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soiuri de agris rosu

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii