sept. 26 2010
Soiul de mar Ida Red – descriere, particularitati
Denumire populara soi de Mar: Ida Red, Idared
Denumire stiintifica: Malus domestica ‘Ida Red’
Clone: Idared Est (Vezi fig.)
Origine: soi de mar originar din USA, obtinut prin incrucisarea Ionathan „Jonathan” x Wagener premiat
Vigoarea pomului: soi cu vigoare supramijlocie
Perioada maturarii fructelor/merelor: soi de iarna, dupa 25 septembrie
Marimea fructului: mijlociu-mare, fructe de 170-200 grame
Culoarea fructului “pielitei”: de un galben pai, acoperit in totalitate cu rosu-viu
Forma fructului: sferic-turtit cu 5 coaste usor evidente, asimetric
Gustul: fructul acidulat spre dulce, cu aroma intensa-apropiata de aroma soiului Jonathan
Pulpa marului: alba, suficient de consistenta, suculenta
Pastrarea fructelor/merelor: fructele pot fi pastrate circa 4-5 luni de la recoltare
Utilizare: consum in stare proaspata.
Fertilizarea pomilor fructiferi: se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii marului.
Soi de mar sensibil la atacul Focului bacterian (Erwinia amylovora).
Categorie: Pomi fructiferi
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Soiul de mar Ida Red – descriere, particularitati