sept. 26 2010

Soiul de mar Ida Red – descriere, particularitati

Denumire populara soi de MarIda Red, Idared

Denumire stiintifica:  Malus domestica ‘Ida Red’

Clone: Idared Est (Vezi fig.)

Origine: soi  de mar originar din USA, obtinut prin incrucisarea Ionathan „Jonathan” x Wagener premiat

Vigoarea pomului: soi cu vigoare supramijlocie

Perioada maturarii fructelor/merelor: soi de iarna, dupa 25 septembrie

Marimea fructului: mijlociu-mare, fructe de 170-200 grame

Culoarea fructului “pielitei”: de un galben pai, acoperit in totalitate cu rosu-viu

Forma fructului: sferic-turtit cu 5 coaste usor evidente, asimetric

Gustul: fructul acidulat spre dulce, cu aroma intensa-apropiata de aroma soiului Jonathan

Pulpa marului: alba, suficient de consistenta, suculenta

Pastrarea fructelor/merelor: fructele pot fi pastrate circa 4-5 luni de la recoltare

Utilizare: consum in stare proaspata.

Fertilizarea pomilor fructiferi: se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii marului.

Soi de mar sensibil la atacul Focului bacterian (Erwinia amylovora).

Fig. 1 Soiul de mar ” Idared

Fig. 2 Soiul de mar ” Idared” – sectiune

Fig. 3 Soiuri de mar Ida Red

Soiul de Mar_apple_Idared Est_1

Fig. 4    Soiul de Mar „Idared Est

Soiul de Mar_apple_Idared Est_2

Fig. 5    Soiul de Mar Ida Red Est

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soiul de mar Ida Red – descriere, particularitati

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii