oct. 05 2010
Soiul de mar Jonagold – descriere, particularitati
Denumire stiintifica: Malus domestica ‘Jonagold’
Denumire populara soi de mar: Jonagold, Ionagold
Origine: soi obtinut in USA prin incrucisarea lui Golden Delicious cu Jonathan „Ionathan”
Crestere si fructificare: soi de mar triploid (3n =51 cromozomi), autosteril (necesita polenizare cu ajutorul polenului altor soiuri de mar)
Vigoarea pomului: pom viguros, cu ramuri ce formeaza un unghi de deschidere larg
Perioada maturarii fructelor: soi de iarna, cu maturare la sfarsit de septembrie-inceput de octombrie
Marimea fructului: mare, fructe de peste 225 grame
Culoarea fructului “pielitei”: de un galben-verzui acoperit cu un rosu-intens
Forma fructului: ovosferica, discret costat (8-9 coaste)
Gustul: perfect-echilibrat ( dulce si fin-acidulat), putin aromat
Pulpa: colorata galben-deschis, crocanta si suculenta
Pastrarea fructelor: fructele pot fi pastrate circa 8-10 luni de la recoltare in conditii de depozitare speciale
Utilizare: consum in stare proaspata si in diverse preparate culinare
Fertilizarea pomilor fructiferi: se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii marului.
Categorie: Pomi fructiferi
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Soiul de mar Jonagold – descriere, particularitati