sept. 26 2010
Soiuri de mar „Voinea”
Denumire populara: Mar
Denumire stiintifica: Malus domestica
Denumire soi: Voinea
Origine: soi obtinut in Romania prin incrucisarea soiurilor Frumos de Voinesti x Prima
Vigoarea pomului: soi viguros
Ramurile de rod: de tip „ramuri lungi”
Perioada maturarii fructelor: soi de toamna, dupa 15 septembrie
Marimea fructului: mare sau foarte mare, fructe de peste 200 grame
Culoarea fructului “pielitei”: de un galben-pai, acoperita in totalitate cu rosu aprins
Forma fructului: sferic-alungita sau tronconica cu creste pronuntate
Gustul: fructul este dulce, armonios acidulat si aromat
Pulpa: alb-galbuie, consistenta, suculenta, dulce si armonios acidulata
Pastrarea fructelor: fructele pot fi pastrate circa 30-40 zile de la recoltare
Utilizare: consum in stare proaspata
Fertilizarea pomilor fructiferi: se va face utilizand tehnologiile de fertilizare dezvoltate de: YARA, Sumi Agro, Nufarm.
Boli si daunatori: soi cu rezistenta genetica la rapanul marului si fainarea marului

Fig. 1 Marul Voinea

Fig. 2 Soiul de mar Voinea in sectiune

Fig. 3 Soiul de mar Voinea (A-codita si B-caliciul)
Categorie: Pomi fructiferi
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Soiuri de mar „Voinea”