aug. 20 2020
Soiuri de Piersic tip Pavii – descriere, caracteristici
Piersicile tip Pavii au coaja paroasa (pubescenta) si pulpa aderenta la sambure. Paviile au ca principala destinatie industrializarea (compot, dulceata, etc.).
Epiderma (coaja “pielita” ce protejeaza la exterior fructul) piersicilor tip Pavii este pubescenta (paroasa – prezinta perisori desi).
Piersicile tip Pavie sunt fructe care se recolteaza la maturitatea de recoltare (stabilita in functie de destinatia productiei) si sunt utilizate pentru industrializare (dulceturi, gemuri, sucuri, compoturi).
CUPRINS:
Soiul de piersic tip pavii Catherine sel I
Soiul de piersic tip pavii BabyGold 5
Soiul de piersic tip pavii BabyGold 6
Soiul de piersic tip pavii Catherine sel I– origine Romania; este un soi de piersic tip pavie cu maturare mijlocie, perioada maturarii fructelor intre 25 iulie-10 august; marimea fructelor mijlocie (90-100 g); forma fructelor sferica; pielita pubescenta (cu peri fini), ci grosime medie, de culoare galben-verzuie pe partea umbrita si orange-rosiatica pe cea insorita; pulpa de culoare galben-aurie, consistenta, aderenta la sambure; gustul dulce, foarte aromat; fructele sunt folosite pentru industrializare (compot); vigoare pom mare.
Soiul de piersic tip pavii BabyGold 5 – origine S.U.A.; este un soi de piersic tip pavii cu maturare mijlocie, perioada maturarii fructelor intre 20 august-30 august; marimea fructelor mijlocie-mare (150-170 g); forma fructelor sferica; pielita slab pubescenta, de culoare galbena pe partea umbrita si rosiatica pe cea insorita; pulpa de culoare orange, cu nuante de rosu in jurul samburelui, consistenta, cu suculenta medie, aderenta la sambure; gustul aromat; fructele sunt folosite pentru industrializare (compot); vigoare pom mare.
Soiul de piersic tip pavii BabyGold 6 – origine S.U.A.; este un soi de piersic tip pavii cu maturare mijlocie, perioada maturarii fructelor intre 5 august-15 august; marimea fructelor mijlocie (120-150 g); forma fructelor sferica; pielita slab pubescenta, de culoare orange pe partea umbrita si rosiatica pe cea insorita; pulpa de culoare orange, ferma, aderenta la sambure; gustul dulce aromat; fructele sunt folosite pentru industrializare (compot); vigoare pom mijlocie.
Soiul de piersic tip pavii Fortuna– origine S.U.A.; este un soi de piersic tip pavii cu maturare mijlocie-tarzie, perioada maturarii fructelor intre 20-30 august; marimea fructelor mijlocie-mare (140-190 g); forma fructelor sferic-alungita; pielita pubescenta (cu peri fini), de culoare galben-aurie pe partea umbrita si marmorata si striata cu rosu aprins pe cea insorita; pulpa de culoare galbena, consistenta, cu suculenta mica, aderenta la sambure; fructele sunt folosite pentru industrializare (compot); vigoare pom mare.
Soiul de piersic tip pavie Vesuvio – origine Italia; este un soi de piersic tip pavie cu maturare mijlocie-tarzie, perioada maturarii fructelor intre 20-30 august; marimea fructelor mijlocie-mare (150-200 g); forma fructelor sferic-turtita, asimetrica; pielita pubescenta (cu peri fini), de culoare galben-aurie pe partea umbrita si rosu grena pe cea insorita (circa 60% din suprafata fructului); pulpa de culoare galben-aurie, consistenta, suculenta, aderenta la sambure; gustul dulce-vinuriu, foarte aromat; fructele sunt folosite pentru industrializare (compot); vigoare pom mare.
Categorie: Pomi fructiferi
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Soiuri de Piersic tip Pavii – descriere, caracteristici