sept. 18 2016

Hibrizi de ardei Gogosar cultivati in Romania

Hibrizi de ardei Gogosar_150

Hibrizii de ardei gogosar (F1) au calitati deosebite (heterozis, toleranta la boli si daunatori, fructe mari si uniforme, rezistenta la transport, etc). De la hibrizi de ardei (F1) nu se recolteaza niciodata seminte datorita segregarii caracterelor in F2 „legea segregarii caracterelor” (plantele care rezulta din semintele ardeilor hibrizi, vor avea fructe diferite ca marime, realizeaza o productie scazuta, etc).

Kabala F1Syngentaeste un hibrid  de ardei gogosar timpuriu, cultivat in camp sau spatii protejate (sere, solarii), ajunge la maturitate in circa 80 zile de la plantare, are 3-4 lobi (loji seminale), fructul  cu greutatea de 220-240 g, cu toleranta la Alternarioza (Alternaria solani).

Bihar F1- ZKI – este un hibrid  de ardei gogosar timpuriu cu crestere nedeterminata, cultivat in camp sau spatii protejate (sere, solarii), ajunge la maturitate in circa 75-80 zile de la plantare, fructul are 4 lobi (loji seminale), fructul cu greutatea de 150-220 g, toleranta la Patarea frunzelor si basicarea fructelor de Ardei  (Xanthomonas campestris pv. vesicatoria).

Darius F1 – Orosco –  este un hibrid  de ardei gogosar semitimpuriu, cu crestere puternica, cultivat in camp, solarii sau tunele neincalzite, ajunge la maturitate in circa 90-95 zile de la plantare, are 3-4 lobi (loji seminale), fructul cu greutatea de 180-250 g, nu este sensibil la bacterioze.

Gogomax F1 – Seminis – este un hibrid  de ardei gogosar semitimpuriu (ajunge la maturitate in circa 90-95 zile de la plantare), cu rezistenta mare la temperaturile ridicate din timpul verii, cultivat in camp sau spatii protejate, are 4 lobi (loji seminale), fructul cu greutatea de 170-190 g, cu toleranta la Tobacco mosaic virus  (Tabamo Virus tulpina Po-Tm:0).

Pritavit F1 – Seminis – este un hibrid  de ardei gogosar timpuriu, cultivat in camp sau spatii protejate (sere, solarii), ajunge la maturirate in circa 75-80 zile de la plantare, fructul are 3-4 lobi (loji seminale), fructul cu greutatea de 120-150 g, cu toleranta la Tobacco mosaic virus  (Tabamo Virus tulpina Po-Tm:0).

Vitamin F1 – Duna R –este un hibrid  de ardei gogosar semitimpuriu, cu crestere nedeterminata, cultivat in camp sau spatii protejate (sere, solarii), ajunge la maturitate in circa 90-95 zile de la plantare, are 3-4 lobi (loji seminale), fructul cu greutatea de 120-160 g, nu este predispus la mucegairea in interior, cu toleranta la Tobacco mosaic virus.

Traian F1- Agrosel – este un hibrid  de ardei gogosar semitardiv, cu crestere nedeterminata, rezistent la temperaturile ridicate din timpul verii, productivitate mare, cultivat in camp si spatii protejate (solarii), ajunge la maturitate in circa 150-155 zile de la plantare, are 3-4 lobi (loji seminale), fructul cu greutatea de 150-190 g, tolerant la principalele boli ale ardeiului, cu toleranta la Tobacco mosaic virus  (Tabamo Virus tulpina Po-Tm:0).

Olympia F1 –ZKI  este un hibrid  de ardei gogosar timpuriu cu crestere nedeterminata si capacitate de productie ridicata, cultivat in camp sau spatii protejate (sere, solarii), ajunge la maturitate in circa 80 zile de la plantare cu 4 lobi (loji seminale), fructul cu greutatea de 200-250 g, nu este predispus la mucegairea in interior, cu toleranta la Tobacco mosaic virus (Tm2).

Fertilizarea se poate face utilizand programele tehnologice specifice culturii.

Hibrizi de ardei Gogosar_1

Categorie: Legume

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Hibrizi de ardei Gogosar cultivati in Romania

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii