dec. 09 2017
Soiul de mar Champion – descriere, particularitati
Denumire stiintifica: Malus domestica ‚Champion’
Denumire populara soi de mar: Champion
Origine: soiul provine dintr-o incrucisare intre Golden Delicious x Cox Orange Pippin, Cehia in anul 1960.
Soiul de mar Champion intra devreme pe rod.
Vigoarea pomului: soi cu vigoare mijlocie
Inflorire: perioada de inflorire este de mijloc (sfarsit de aprilie);
Perioada maturarii fructelor: soi de iarna, septembrie-octombrie
Marimea fructului: mijlocie-mare, fructe de circa 160-170 grame
Culoarea fructului “pielitei”: de un verge-galbui la galben-pai acoperita in mare parte de rosu si dungi longitudinale (Vezi fig.).
Forma fructului: este ovo-sferic (Vezi fig.).
Gustul: fructul este acidulat, cu aroma specifica
Pulpa: alba, si suculenta
Pastrarea fructelor: fructele pot fi pastrate pana la 6 luni de la recoltare, in conditii de depozitare speciale (depozite cu atmosfera si temperatura controlate)
Utilizare: consum in stare proaspata si suc.
Polenizare: necesita polenizator
Inmultire: Soiul de mar Champion se inmulteste prin altoire, efectuata primavara sau vara-toamna.
Fertilizarea pomilor fructiferi: se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii de mar.
Boli – soi de mar sensibil la: rapanul marului (Venturia inaequalis), Cancer bacterian (Agrobacterium tumefaciens); etc.
Categorie: Pomi fructiferi
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Soiul de mar Champion – descriere, particularitati