aug. 27 2020
Soiuri de Cirese Amare: descriere, caracteristici
Soiurile de cirese amare au la baza specia de cires (Cerasus avium var. silvestris) ale carui fructe au gustul specific dulce – amarui. Soiurile de cirese amare sunt obtinute de catre amelioratori prin selectii de biotipuri sau incrucisari.
Soiurile de cires amar sunt utilizate in general in industria alimentara pentru obtinerea de preparate ca: gem, dulceata, fructe confiate, suc, rachiu, etc.
Ciresele amare sunt fructe care nu isi continua maturarea după recoltare (fructe neclimacterice). Recoltarea cireselor amare se face la maturitate deplina – cand au atins caracteristicile specifice soiului (culoare pielita, marime, greutate fruct, gust, continut in zaharuri, etc.).
CUPRINS:
Soiul de cires amar Amara– origine Romania, este un soi de cires tarziu, perioada maturarii fructelor intre 25 iunie-5 iulie; marimea fructelor mijlocie (4 g); forma fructelor sferic-alungita; pielita lucioasa, de culoare rosu foarte inchis-neagra; pulpa semipietroasa (semicrocanta), de culoare rosu sangeriu; gustul foarte amar; fructele sunt folosite in industria alimentara (dulceata, fructe confiate); vigoare pom mare.
Soiul de cires amar Galata – origine Romania, este un soi de cires tarziu, perioada maturarii fructelor intre 20 iunie-30 iunie; marimea fructelor mijlocie-mare (4-5 g); forma fructelor sferic-alungita; pielita lucioasa, de culoare galben rozie; pulpa semipietroasa (semicrocanta), de culoare galben-albicioasa; gustul foarte amar; fructele sunt folosite in industria alimentara (dulceata, fructe confiate); vigoare pom mijlocie.
Soiul de cires amar Maxut – origine Romania, este un soi de cires tarziu, perioada maturarii fructelor intre 25 iunie-5 iulie; marimea fructelor mijlocie (4-5 g); forma fructelor cordiforma; pielita lucioasa, de culoare neagra; pulpa semipietroasa (semicrocanta), de culoare rosu inchis; gustul foarte amar; fructele sunt folosite in industria alimentara (dulceata, fructe confiate); vigoare pom mijlocie.
Soiul de cires amar Special – origine Romania, este un soi de cires tarziu, perioada maturarii fructelor intre 15 iunie-25 iunie; marimea fructelor mare (6 g); forma fructelor sferica-reniforma; pielita lucioasa, de culoare rosu inchis-negru; pulpa pietroasa (crocanta), de culoare rosu sangeriu inchis, suculenta; gustul amar; fructele sunt in industria alimentara (dulceata, fructe confiate); vigoare pom mijlocie.
Soiul de cires amar Silva (Amar de Dambovita) – origine Romania, este un soi de cires cu maturare mijlocie-tarzie, perioada maturarii fructelor intre 10 iunie-20 iunie; marimea fructelor mica (3 g); forma fructelor aprope sferica; pielita lucioasa, de culoare rosu foarte inchis-neagra; pulpa semipietroasa (semicrocanta), suculenta, de culoare rosu intens; gustul amar, usor acidulat; fructele sunt folosite in industria alimentara (dulceata, fructe confiate); vigoare pom mare.
Categorie: Pomi fructiferi
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Soiuri de Cirese Amare: descriere, caracteristici