Horticultorul.ro

ian. 01 2020

Florile Sarbatorilor de Iarna

Cu ocazia Sarbatorilor de Craciun si Anul Nou numeroase specii de Flori  ne infrumuseteaza locuintele. Acestea sunt deosebit de appreciate intrucat care au ca si simbolistica: Norocul, Sanatatea, Craciunul, Anul Nou, Steaua din Betleem, Puteri vindecatoare, Dragostea, etc.

 

Florile Sarbatorilor de Iarna

 

Craciunita (Poinsettia pulcherrima) este o floare originara din zonele umede ale Mexicului si Americii Centrale. Craciunita este o planta perena  cu aspect de tufa, ea ajungand la inaltimi de 1-1,3 m. Frunzele sunt late, mari, verzi la baza iar spre varful tulpinii frunzelor li se schimba culoarea si se numesc „bractee” (in momentul cand apar florile plantei – frunzele isi modifica cloarea:  roz, crem,  rosu sau amestec de doua culori).

 

Christmas berry (Ardisia crenata) este o floare originara din Asia (Japonia, India, China). Florile au culoarea alba sau roz pal, forma de stea si cresc grupate in inflorescente-ciorchini. Dupa trecerea florilor,  apar fructele – sub forma de ciorchini, cu boabele la inceput albe, apoi se transforma in rosu-corai stralucitor (drupe-cu o singura samnata si un diametru de 0,5 cm) situate in partea de jos a tulpinii, iar frunzele in partea superioara a plantei.

 

Craciunelul  (Schlumbergera truncata) o floare  originara din partea SE a Braziliei. Florile la  Schlumbergera truncata  apar in varfurile tulpinilor, tubulare, cu lungimea de 6-7 cm, latimea de 4-5 cm, colorate in roz, rosu, alb, purpuriu sau portocaliu. Inflorirea are loc de la sfarsitul toamnei, pana la sfarsitul iernii. (noiembrie-sfarsit de ianuarie). Inflorirea este initiata de perioada lunga fara lumina pe timpul noptii (necesita cel putin13 ore de intuneric pentru circa 2 luni, incepand din septembrie) si de temperaturile ceva mai scazute 12-17°C.

 

Trandafirul Craciunului (Helleborus niger „Christmas Carol”) o planta originara din Europa si SV Asiei. Florile la Trandafirul Craciunului apar grupate cate 3 in partea superioara a tulpinilor florale, au dimensiuni mari (4-6 cm diametru) si culoare alba. Florile sunt compuse din 5-6 diviziuni petaloide, petalele de culoare galben-verzui in forma de mici cornete,  iar in centru 3-10 carpele (frunze mici modificate, in care se afla semintele);

 

Trifoiul norocos (Oxalis tetraphylla) este o planta originara din Mexic. Floare perena cu bulb, de dimensiuni reduse, ce poate ajunge la inaltimi de 15-25 cm si la latimi de 10-15 cm. Frunzele sunt formate din 4 foliole (trifoi cu 4 foi), cu forma de inima, de culoare maron-visiniu la baza si verde in varf. Pe timpul zilei frunzele se deschid la soare, iar noaptea, ele se retrag de-a lungul nervurilor, având aspect de umbrela semi-deschisa.

 

Lacrimile ingerului(Soleirolia soleirolii)  este o planta originara din insulele prezente in Vestul Marii Mediterane. Este o floare taratoare, decorativa prin frunze, cu crestere rapida, care poate ajunge la inaltimi de 5-6 cm. Tulpinile sunt subtiri, taratoare, fragile, bine ramificate si  formeaza o planta deasa, asemanatoare unui muschi (covor).

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Florile Sarbatorilor de Iarna

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii