nov. 30 2021

Dovlecelul Soleil F1: cultivare

Dovlecelul Soleil F1 (Cucurbita pepo var. giromontiinaSoleil F1) este este un hibrid (F1) de  dovlecel cu fruct galben-intens.

Cultivarea dovlecelului Soleil F1se realizeaza in exterior (camp deschis, gradina), spatii protejate (solar), ghivece mari (50 litri).

Soleil F1 este un dovlecel este un dovlecel fara vrej (cu tulpina scurta si internoduri scurte), de vigoare mare, portul este deschis, portul este semierect.

Soleil F1 se cultiva in gradina, câmp deschis si solar

♦  Cultura timpurie in gradina înființata primavara (dupa 15 aprilie) prin plantare de rasad sau prin seminte semanate direct in gradina sau camp.

♦  Cultura tarzie in gradina de toamna care se infiinteaza in iunie-august prin plantare de rasad sau prin seminte semanate direct in gradina sau camp. Aceasta cultura are ca si perioada de vegetatie intervalul iunie-octombrie;

♦  Cultura in solar poate fi extratimpurie:  se infiinteaza dupa 20 martie sau tarzie  se infiinteaza dupa 20 iulie si se recolteaza pana la sfarsit de octombrie. Cultura in solar se infiinteaza numai prin prin răsaduri (varsta 4 saptamani de la rasarire, cu 3 frunze adevarate bine dezvoltate) produse la ghivece.

Infiintarea culturii de Soleil F1 (Cucurbita pepo var. giromontiinaSoleil F1”) se poate realiza prin semănarea semințelor direct in sol sau prin răsaduri (cu 3 frunze adevarate bine dezvoltate).

La culturile in solar este necesara polenizarea cu albine sau bondari.

Cucurbita pepo var. giromontiinaSoleil F1necesita un sol bine drenat, fertil si cu un pH intre 6-6,8.

Dovlecelul „Soleil F1este o verietate ce tolerează bine condițiile vitrege din exterior  (gradina si camp deschis), realizând producții constante si de calitate pe toata perioada culturii.

Instalarea unui sistem de irigare prin picurare in cultura de dovlecel Soleil F1 este absolut necesar.

Proprietățile fructului de dovlecel Soleil F1:

Fructele de dovlecel sunt de forma cilindrica, au culoarea galben-auriu, lucioase, pulpa este alb-crem; fructele sunt de calitate superioara, se recolteaza la dimensiunea de 20-25 cm;

Hibridul de dovlecel Soleil F1 asigura o productivitate ridicata la ha.

Fertilizarea dovlecelului Soleil F1

Fertilizarea cu gunoi de grajd bine fermentat (mranita) se face din toamna cu 20-30 t/ha odata cu mobilizarea adanca (sapat la cazma sau arat).

Fertilizarea de baza se face  YaraMila Cropcare 11-11-21, doza: 60-80 g/mp.

Pentru o fertilizare corecta a culturilor de castraveti utilizati programele tehnologice specifice.

Atentie !!! Recomandarile de fertilizare sunt orientative, doza optima de ingrasaminte si tehnologia aplicata, se stabilesc doar in baza rezultatelor agrochimice de laborator.

Fertilizarea se poate face utilizând ingrasaminte specifice: granulate, complexe (NPK + microelemente), cu eliberare prelungita, hidrosolubile, lichide, cu aminoacizi, cu alge de mare, foliare.

Fig. 1 Dovlecelul Soleil F1 (Cucurbita pepo var. giromontiinaSoleil F1)

Fig. 2 Dovlecelul Soleil F1 (Cucurbita pepo var. giromontiinaSoleil F1)

Fig. 3 Dovlecelul Soleil F1 (Cucurbita pepo var. giromontiinaSoleil F1)

Categorie: Legume

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Dovlecelul Soleil F1: cultivare

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii