Horticultorul.ro

sept. 07 2021

Soiuri de coacaz negru cu coacere mijlocie

Fructele de coacaz sunt bace dispuse in ciorchine (racem). Ciorchinii la coacazul negru pot avea intre 9-19 boabe asezate mai des sau mai rar, in functie de soi.

In functie de perioada de recoltare, soiurile de coacaz negru pot fi impartite in:

♦  Soiuri cu maturitate/coacere timpurie: 1-10 iulie;

♦  Soiuri cu maturitate/coacere mijlocie:  11-20 iulie;

♦  Soiuri cu maturitate/coacere tarzie:  20-31 iulie.

In functie de diametrul bacelor, fructele pot fi: mici (sub 8mm), mijlocii (8-12 mm) si mari (peste 12 mm).

◊  Soiul Black Down – soi de coacaz negru originar din Anglia, cu vigoare medie, capacitate mare de lastarire si ramificare, de la baza; soi cu maturitate mijlocie; ciorchinele este de lungime medie, cu 5-6  bace, dimensiune bace mijlocii-mari, forma sferica – sferica; pielita de culoare neagru inchis; soi cu productivitate foarte mare.

◊  Soiul Black Reward – soi de coacaz negru originar din Anglia, cu vigoare mare, capacitate mare de lastarire si ramificare, de la baza; soi cu maturitate mijlocie; ciorchinele este lung, cu 6-8 boabe, dimensiune bace mijlocii-mari, forma sferica – sferica; pielita de culoare neagru inchis; soi cu productivitate mare.

◊  Soiul Deea – soi de coacaz negru cu vigoare mare, capacitate mare de lastarire si ramificare; soi cu maturitate semi-timpurie; ciorchinele este lung, dimensiune bace mare, forma sferica ; pielita de culoare neagra-albastruie; pulpa suculenta.

◊  Soiul Negre mari – soi de coacaz negru originar din Romania, cu vigoare mare, capacitate mare de lastarire si ramificare, de la baza; soi cu maturitate mijlocie; ciorchinele este lung, cu 8-10 boabe, dimensiune bace mari, forma sferica – sferic- turtite; pielita subtire, de culoare neagra-albastruie; pulpa verzuie, suculenta; gustul acidulat – dulceag, cu gust foxat; soi cu productivitate foarte mare.

◊  Soiul Negre Silvergieter – soi de coacaz negru originar din Olanda, cu vigoare mare, capacitate mare de lastarire si ramificare; soi cu maturitate mijlocie; ciorchinele este lung, cu 8-20 boabe dispuse rar, dimensiune bace mare, forma sferica – slab-costate; pielita lucioasa, de culoare neagra-albastruie; pulpa suculenta; gustul dulce-acidulat, slabfoxat, foarte calitativ.

◊  Soiul Poli 51– soi de coacaz negru cu vigoare mijlocie, capacitate medie de lastarire si ramificare; soi cu maturitate mijlocie; ciorchinele este de lungime mijlocie, dimensiune bace mijlocie-mare, forma sferica; pielita de culoare negru intens, lucioasa; gust dulce-acrisor, fara aroma foxata; fructele ajunse la maturitate sunt consummate in stare proaspata sau prelucrate: gem, sirop, deshidratate sau congelate.

◊  Soiul Tsema – soi de coacaz negru originar din Olanda, cu vigoare mijlocie, capacitate medie de lastarire si ramificare; soi cu maturitate semi timpurie; ciorchinele are dimensiune medie, cu 8-12 bace, dimensiune bace mare,  forma sferica; pielita elastica, ferma, de culoare neagra-albastruie, asigura rezistenta la transport; gustul dulce-acidulat, slab foxat, soi de coacaz  productiv, cu rezistenta la inghet si boli.

◊  Soiul Tihope – soi de coacaz negru cu vigoare medie, capacitate medie de lastarire si ramificare la baza; soi cu maturitate mijlocie; ciorchinele este mare; dimensiune bace mare; forma sferica; pielita de culoare neagra; soi de coacaz foarte productiv, rezistent la ger, boli si daunatori.

◊  Soiul Titania – soi de coacaz negru cu vigoare mare, capacitate mare de lastarire si ramificare la baza; soi cu maturitate semi-timpurie; ciorchinele este de dimensiune mijlocie 4-5 cm; dimensiune bace mijlocie; forma sferica; pielita de culoare neagra; pielita de grosime medie; soi de coacaz foarte productiv, rezistent la seceta, la ger si boli (rugina si fainare).

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soiuri de coacaz negru cu coacere mijlocie

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii