Horticultorul.ro

mai 13 2015

Fosfitii – Induc rezistenta plantelor la boli

vita de vie_150De-a lungul anilor, echipele de cercetari au dezvoltat multe produse folosite in combaterea chimica a agentilor patogeni ce provoaca boli plantelor, produse ce sunt folosite in mod curent in prezent.

Uneori, apar anumite probleme in timpul aplicarii acestor produse atat datorita mediului inconjurator (umiditate ridicata, temperaturi scazute sau prea ridicate, conditii ce favorizeaza o presiune de atac foarte puternica) cat si datorate agentului patogen (aparitia rezistentei la fungicide). Acest lucru a determinat cercetatorii sa caute si sa identifice metode de intarire a plantei, metode ce au un impact redus asupra mediului inconjurator.

Printre produsele ce sunt testate pentru a induce rezistenta plantelor impotriva manei sunt si cateva ingrasaminte foliare care pot activa metabolismul plantei, crescand imunitatea acesteia, sau care pot intrerupe dezvoltarea ciupercilor fitopatogene.

Departamentul de cercetari al GREEN HAS Italia a dezvoltat fertilizantul foliar KRIPTHER (P2O5 34%, K2O 16%, 2 % MgO , 0.05% Cu ), un produs ce a devenit lider de piata in anumite tari si care este de neinlocuit  din cadrul programelor de tratamente impotriva bolilor. Efectul de inducere a rezistentei plantelor la boli este dat de continutul ridicat de fosfiti din cadrul produsului.

Aplicarea ingrasamantului foliar KRIPTHER asigura aprovizionarea plantei cu substante nutritive, creste activitatea fotosintetica si previne carentele nutritive. Datorita concentratiei ridicate de fosfiti, KRIPTHER stimuleaza mecanismul de protectie biologica al plantei, inducand biosinteza fitoalexinei naturale resveratrol sub formele CIS si TRANS precum si biosinteza viniferinei.

Aplicarea fertilizantului foliar KRIPTHER imbunatateste continutul de fosofor si potasiu din organele plantei si creste activitatea fotosintetica a aparatului foliar precum si cantitatea de zaharuri produsa de plante.

Datorita formularii sale speciale, KRIPTHER se poate aplica in amestec cu majoritatea produselor de protectia plantelor, inclusiv a celor pe baza de cupru.

KRIPTHER nu trebuie sa lipseasca din nici un program de tratamente impotriva bolilor si in special din programele de tratamente impotriva manei (Phytophthora infestans – mana tomatelor, cartofilor, Pseudoperonospora cubensis – mana castravetilor, Plasmopara viticola – mana vitei de vie, etc) sau a rapanului la mar.

Green_Contact

vita de vie vita de vie 2 Mana tomate KRIPTHER

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri

Comentariile sunt închise pentru Fosfitii – Induc rezistenta plantelor la boli

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii