sept. 30 2018
Rauschling: vita de vie pentru vinuri albe de consum curent
Denumire soi vita de vie: Räuschling sinonim cu: Rauschling, Raeuschling Weiss, Brauner Nürnberger, Züriwiss, Luttenbershna, Thunerrebe, Nürnberger Braun, Buchelin, Divicina, Divizhna, Luttenbergerstock, Divishna-vizhna, Dretsch, Drötsch, Padebecker, Räuschling Gross, Drutsch, Rüssling, Dünnelbling, Erjava Tizhna, Frankentraube, Gros fendant, Großer Räuschling, Grünspat, Guay Jaune, Heinzler, Klaffer, Klöpfer, Luttenberger, Lyonnaise Blanche, Melon Blanc, Offenburger, Pfäffling, Pfaffentraube, Reuschling, Rössling, Ruchelin, Rüschling, Silberweiß, Weißer Kläpfer, Weißer Räuschling, Zürirebe, Züriweiß, Zürichrebe
Denumirea stiintifica: Vitis vinifera ‘Räuschling’
Tip: soi de vita de vie nobila pentru vinuri albe de consum curent
Origine: soiul Räuschling – este un soi care isi are originea in Elvetia si a fost obtinut prin hibridare avand unul dintre genitori pe Heunisch Weiss.
Cultivare: Räuschling se cultiva in: Elvetia (Zürich, Schaffhausen, Valais), Franta, Germania
Utilizare: Räuschling este un soi de struguri albi pentru vinuri albe
Descriere/Identificare soi:
- floarea de Räuschling este hermafrodita;
- frunza de Räuschling este de marime mijlocie, rotunda, gofrata, trilobata sau pentalobata, de culoare verde, cu dinti cu margini convexe sau drpte si varf ascutit. Sinusul petiolar este deschis in forma de lira sau V.
- strugurele Räuschling este de marime medie, este mijlociu-compact, de forma conica.
- bobul este sferic, marime-mijlocie. Pielita este de culoare galben-verzuie acoperita cu pruina. Gustul este franc;
Conditii de crestere/cultivare pentru Räuschling:
- cultivarea acestui soi presupune resurse heliotermice (resurse de lumina si temperatura) adaptate soiului;
- prefera locuri cu soluri fertile, reavene, expozitie sudica;
- se pot obtine sporuri de productie fertilizand cu: P (fosfor) si K (potasiu), fertilizanti foliari si aminoacizi;
- pentru a evita un deficit de apa se recomanda irigarea plantațiilor.
Productivitate, recoltare, continut de zaharuri:
– continutul de zaharuri: Räuschling poate sa acumuleze zaharuri in intervalul 180-190 g/l;
Strugurii
Strugurele soiului Räuschling se utilizeaza pentru obtinerea vinurilor albe de consum curent.
Vinul
Vinurile obtinute din Räuschling sunt vinuri albe de consum curent (Vinuri tinere, Vin de masa); vinuri spumante (sampanie), etc. Räuschling este folosit frecvent in cupaje.
Inmultire: soiul se inmulteste prin altoire pe portaltoi rezistent la filoxera radicicola.
Categorie: Vita de vie
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Rauschling: vita de vie pentru vinuri albe de consum curent