nov. 27 2023

Trandafirul Rosa ‘Summer Memories’: ingrijire

Familia: ROSACEAE

Clasa: Floribunda

Demumire populara: Trandafir

Denumire stiintifica: Rosa ‘Summer Memories’

Proprietati ornamentale: Rosa ‘Summer Memories’ este un arbust ce ajunge la inaltimi de 100-150 cm, cu o capacitate mare de ramificare si inflorire si o intindere intre 80-100 cm.

Trandafirul Rosa ‘Summer Memories’ se cultiva ca planta decorativa prin flori, fructe si port, in parcuri si gradini sau ca planta acoperitoare de sol.

Frunzele sunt eliptice, fin serate (usor zimtate pe margine), lucioase, dense, de culoare verde inchis pe partea superioara si verde deschis pe cea inferioara.

Inflorirea plantelor de Rosa ‘Summer Memories’ are loc de vara pana toamna (iunie-octombrie).

Florile apar solitare sau grupate in 5-7 inflorescente, cele deschise au forma de cupa, foarte involte, peste 40 petale, diametrul de 7-9 cm, culoare alb-crem.

Se recomanda indepartarea florilor uscate sau ofilite, pentru a stimula inflorirea.

Florile de Rosa ‘Summer Memories’ au un parfum oscilant.

Fructele au forma sferic-alungita, netede, cu diametru de 2-2,5 cm, culoare rosie-caramizie, foarte decorative.

Solul pentru Trandafirul Rosa ‘Summer Memories’ trebuie sa fie bine drenat, bogat in substante nutritive, reavan, cu fertilitate moderata si un pH neutru.

Trandafirul Rosa ‘Summer Memories’ este o planta ce tolereaza temperaturile negative, in perioada de repaus vegetativ suporta temperaturi de pana la -15…-20°C.

Udarea se realizeaza regulat, folosind cantitati suficiente de apa, astfel incat substratul fie mentinut reavan.

Lumina este importanta pentru cresterea si inflorirea plantelor de Rosa ‘Summer Memories’, acestea prefera spatiile insorite, dar pot tolera si spatiile semiumbrite.

Inmultirea la Trandafirul Rosa ‘Summer Memories’ se realizeaza prin: butasire (butasi semilemnificati), altoire (altoire pe portaltoi de maces).

Fertilizarea se poate realiza cu ingrasaminte specifice plantelor cu flori sau pentru trandafiri.

Bolile frecvent intalnite la trandafir sunt: Fainarea,  Rugina,  Patarea Neagra,   Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), Boala frunzelor de argint „Silver leaf” (Chondrostereum purpureum), etc.

Insecte daunatoare si Acarieni la trandafir: Afide, Omizi, Acarieni, Metcalfa pruinosaViespea sucitoare a trandafirului (Blennocampa tenthredinidae); etc.

Fig. 1 Trandafir Rosa ‘Summer Memories’

Fig. 2 Trandafir Rosa ‘Summer Memories’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Trandafirul Rosa ‘Summer Memories’: ingrijire

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii