Horticultorul.ro

ian. 01 2024

Trandafir Rosa ‘Gold Glow’: ingrijire, inmultire

Familia: ROSACEAE

Demumire populara: Trandafir

Clasa: Hybrid Tea

Denumire stiintifica: Rosa ‘Gold Glow’

Proprietati ornamentale: Rosa ‘Gold Glow’ este un arbust ce ajunge la inaltimi de 70-100 cm, cu o capacitate mare de ramificare si inflorire.

Trandafirul Rosa ‘Gold Glow’ se cultiva ca planta decorativa prin flori, fructe si port, in parcuri si gradini, sau ca floare taiata, folosita in arta buchetelor.

Frunzele sunt eliptice, fin serate (usor zimtate pe margine), lucioase, dense, de culoare verde inchis pe partea superioara si verde deschis pe cea inferioara.

Inflorirea plantelor de Rosa ‘Gold Glow’ are loc de vara pana toamna (iunie-octombrie).

Florile apar solitare sau in inflorescente, cele deschise au forma de cupa, foarte involte cu un numar de peste 35 petale, diametrul de 9-10 cm, culoare galben intens.

Se recomanda indepartarea florilor uscate sau ofilite, pentru a stimula inflorirea.

Florile de  Rosa ‘Gold Glow’  au un parfum intens.

Fructele au forma sferic-alungita, netede, cu diametru de 2-2,5 cm, culoare rosie-caramizie, foarte decorative.

Solul pentru Trandafirul  Rosa ‘Gold Glow’ trebuie sa fie bine drenat, bogat in substante nutritive, reavan, fertil si cu un pH neutru.

Trandafirul Rosa ‘Gold Glow’ este o planta ce tolereaza temperaturile negative, in perioada de repaus vegetativ suporta temperaturi de pana la -15°C.

Udarea se realizeaza regulat, folosind cantitati suficiente de apa, astfel incat substratul fie mentinut reavan.

Lumina este importanta pentru cresterea si inflorirea plantelor de Rosa ‘Gold Glow’, acestea prefera spatiile luminoase, insorite, dar pot tolera si spatiile semiumbrite.

Inmultirea la Trandafirul Rosa ‘Gold Glow’ se realizeaza prin: butasire (butasi semilemnificati) sau altoire (altoire pe portaltoi de maces).

Fertilizarea se poate realiza in perioada de crestere si inflorire, de doua ori pe luna, folosind  ingrasaminte specifice plantelor cu flori sau pentru trandafiri.

Boli si daunatori

Bolile frecvent intalnite la trandafir sunt: Fainarea,  Rugina,  Patarea Neagra,   Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), Boala frunzelor de argint „Silver leaf” (Chondrostereum purpureum), etc.

Insecte daunatoare si Acarieni la trandafir: Afide, Omizi, Acarieni, Metcalfa pruinosaViespea sucitoare a trandafirului (Blennocampa tenthredinidae); etc.

Tratamente Boli, Daunatori, Fertilizare Foliara:  PACHET AGRII PACK FLORI R

“Intotdeauna cititi si utilizati  insecticide, fungicide, fertilizanti, biostimulatori, acaricide, etc.  conform recomandarilor  de pe eticheta”

Fig. 1 Trandafir Rosa ‘Gold Glow’

Fig. 2 Trandafir Rosa ‘Gold Glow’

Fig. 3 Trandafir Rosa ‘Gold Glow’

Fig. 4 Trandafir Rosa ‘Gold Glow’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Trandafir Rosa ‘Gold Glow’: ingrijire, inmultire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii