Horticultorul.ro

ian. 04 2024

Trandafir Rosa ‘Johann Strauss’

Familia: ROSACEAE

Clasa: Floribunda

Demumire populara: Trandafir

Denumire stiintifica: Rosa ‘Johann Strauss’

Proprietati ornamentale: Rosa ‘Johann Strauss’ este un arbust cu cresteri compacte, inaltimi de 50-150 cm, cu o capacitate mare de ramificare si inflorire, si o intindere intre 60-80 cm.

Trandafirul Rosa ‘Johann Strauss’ se cultiva ca planta decorativa prin flori, fructe si port, in parcuri si gradini sau ca planta acoperitoare de sol.

Frunzele sunt eliptice, fin serate (usor zimtate pe margine), lucioase, dense, de culoare verde inchis pe partea superioara si verde deschis pe cea inferioara.

Inflorirea plantelor de Rosa ‘Johann Strauss’ are loc de vara pana toamna (iunie-octombrie).

Florile apar solitare sau in inflorescente, cele deschise au forma de cupa, foarte involte, cu peste 40 petale, diametrul de 8-9 cm, culoare roz deschis-alb.

Se recomanda indepartarea florilor uscate sau ofilite, pentru a stimula inflorirea.

Florile de Rosa ‘Johann Strauss’ au un parfum oscilant.

Fructele au forma sferic-alungita, netede, cu diametru de 2-2,5 cm, culoare rosie-caramizie, foarte decorative.

Se recomanda efectuarea taierilor de primavara, indepartand ramurile uscate sau bolnave si scurtarea acestora la circa 1/3.

Solul pentru Trandafirul Rosa ‘Johann Strauss’ trebuie sa fie bine drenat, bogat in substante nutritive, reavan, cu fertilitate moderata si un pH neutru.

Trandafirul Rosa ‘Johann Strauss’ este o planta ce tolereaza temperaturile negative, in perioada de repaus vegetativ suporta temperaturi de pana la -20°C.

Udarea se realizeaza regulat, folosind cantitati suficiente de apa, astfel incat substratul fie mentinut reavan.

Lumina este importanta pentru cresterea si inflorirea plantelor de Rosa ‘Johann Strauss’, acestea prefera spatiile luminoase, insorite, dar pot tolera si spatiile semiumbrite.

Inmultirea la Trandafirul Rosa ‘Johann Strauss’se realizeaza prin: butasire (butasi semilemnificati), altoire (altoire pe portaltoi de maces).

Fertilizarea se poate realiza cu ingrasaminte specifice plantelor cu flori sau pentru trandafiri.

Boli si daunatori

Bolile frecvent intalnite la trandafir sunt: Fainarea,  Rugina,  Patarea Neagra,   Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), Boala frunzelor de argint „Silver leaf” (Chondrostereum purpureum), etc.

Insecte daunatoare si Acarieni la trandafir: Afide, Omizi, Acarieni, Metcalfa pruinosaViespea sucitoare a trandafirului (Blennocampa tenthredinidae); etc.

Tratamente Boli, Daunatori, Fertilizare Foliara:  PACHET AGRII PACK FLORI R

“Intotdeauna cititi si utilizati  insecticide, fungicide, fertilizanti, biostimulatori, acaricide, etc.  conform recomandarilor  de pe eticheta”

Fig. 1 Trandafir Rosa ‘Johann Strauss’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Trandafir Rosa ‘Johann Strauss’

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii