Horticultorul.ro

ian. 01 2024

Trandafir Rosa ‘The Fairy’: ingrijire, inmultire

Familia: ROSACEAE

Clasa: Floribunda

Demumire populara: Trandafir

Denumire stiintifica: Rosa ‘The Fairy’

Proprietati ornamentale: Rosa ‘The Fairy’ este un arbust cu cresteri compacte, ce ajunge la inaltimi intre 60-90 cm, o intindere de pana la 90 cm, cu o capacitate mare de ramificare si inflorire.

Trandafirul Rosa ‘The Fairy’ se cultiva ca planta decorativa prin flori, fructe si port, in parcuri si gradini sau ca planta acoperitoare de sol.

Frunzele sunt eliptice, fin serate (usor zimtate pe margine), lucioase, dense, de culoare verde inchis pe partea superioara si verde deschis pe cea inferioara.

Inflorirea plantelor de Rosa ‘The Fairy’ are loc de la sfarsitul primaverii pana toamna (mai-octombrie).

Florile apar grupate in inflorescente, cele deschise au forma de cupa, involte, intre 20-35 petale, diametrul de 4-5 cm, culoare roz -roz deschis-alb.

Se recomanda indepartarea florilor uscate sau ofilite, pentru a stimula inflorirea.

Fructele au forma sferic-alungita, netede, cu diametru de 2-2,5 cm, culoare rosie-caramizie, foarte decorative.

Solul pentru Trandafirul Rosa ‘The Fairy’ trebuie sa fie bine drenat, bogat in substante nutritive, reavan, cu fertilitate moderata si un pH neutru.

Trandafirul Rosa ‘The Fairy’ este o planta ce tolereaza temperaturile negative, in perioada de repaus vegetativ suporta temperaturi de pana la -29°C.

Udarea se realizeaza regulat, folosind cantitati suficiente de apa, astfel incat substratul fie mentinut reavan.

Lumina este importanta pentru cresterea si inflorirea plantelor de Rosa ‘The Fairy’, acestea prefera spatiile insorite, dar pot tolera si spatiile semiumbrite.

Inmultirea la Trandafirul Rosa ‘The Fairy’ se realizeaza prin: butasire (butasi semilemnificati), altoire (altoire pe portaltoi de maces).

Fertilizarea se poate realiza cu ingrasaminte specifice plantelor cu flori sau pentru trandafiri.

Boli si daunatori

Bolile frecvent intalnite la trandafir sunt: Fainarea,  Rugina,  Patarea Neagra,   Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), Boala frunzelor de argint „Silver leaf” (Chondrostereum purpureum), etc.

Insecte daunatoare si Acarieni la trandafir: Afide, Omizi, Acarieni, Metcalfa pruinosaViespea sucitoare a trandafirului (Blennocampa tenthredinidae); etc.

Tratamente Boli, Daunatori, Fertilizare Foliara:  PACHET AGRII PACK FLORI R

“Intotdeauna cititi si utilizati  insecticide, fungicide, fertilizanti, biostimulatori, acaricide, etc.  conform recomandarilor  de pe eticheta”

Fig. 1 Trandafir Rosa ‘The Fairy’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Trandafir Rosa ‘The Fairy’: ingrijire, inmultire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii