Horticultorul.ro

dec. 28 2019

Anemone  x hybrida Honorine Jobert: ingrijire, intretinere, inmultire

Familia: RANUNCULACEAE

Demumire populara: Anemone, Floarea vantului, Anemona japoneza ‘Honorine Jobert’

Denumire stiintifica: Anemone  x hybrida ‘Honorine Jobert’

Origine: Anemone  x hybrida ‘Honorine Jobert’ este o planta hibrid intre Anemone  hupehensis, Anemone vitifolium si Anemone tomentosa.

Proprietati ornamentale: Anemona japoneza ‘Honorine Jobert’ este o planta erbacee perena, viguroasa, cu radacini fibroase, lemnoase, ce ajunge la inaltimi de 90-120 cm si o intindere de 50-60 cm.  Cultivarul ‘Honorine Jobert’  a fost descoperit in Franta, in anul 1858.

Anemone  x hybrida ‘Honorine Jobert’ este cultivata ca planta de gradina decorativa prin flori, fie direct in sol, fie in containere (ghivece).

Frunzele cresc compacte la baza plantelor, sunt lung petiolate, palmat – sectate (impartite in trei lobi), dintate pe margine, de culoare verde inchis.

Inflorirea la Anemone  x hybrida ‘Honorine Jobert’ are loc de vara pana toamna (august – septembrie).

Florile la Anemona japoneza ‘Honorine Jobert’   apar in partea superioara a tulpinilor florale (90-100 cm), au forma circulara, diametru 5-6 cm, formate din 6-9 sepale de coloare alb si stamine (achene) proeminete galbene, potitionate central, asemanatoare unui inel.

Acestea se folosesc si ca flori taiate, dar viata lor dupa taiere nu este prea lunga (4-5 zile). Pentru a reusi sa le pastram mai mult timp dupa taiere, se recomanda taierea lor in faza de boboc.

La sfarsitul tomnei, Anemona japoneza ‘Honorine Jobert’  intra in perioada de repaus, prin disparitia florilor, ingalbenirea si uscarea frunzelor, urmand ca in primavara sa intre din nou in vegetatie.

Temperatura minima pentru Anemona japoneza ‘Honorine Jobert’ poate scadea pana la -30°C, la noi in tara, aceasta rezistand si la ingheturile din timpul iernii.

Substratul / solul se recomanda sa fie bine drenat, reavan si bogat in substante nutritive cu un pH neutru-slab alcalin. Excesul de umiditate in sol afecteaza grav plantele de Anemone  x hybrida ‘Honorine Jobert’,  conducand la aparitia bolilor de sol.

Udarea se face regulat, folosind cantitati moderate de apa. In perioadele de crestere si in timpul verii, udarea se poate face cu cantitati mai mari de apa, astfel incat substratul sa fie mentinut reavan.

Lumina Anemona japoneza ‘Honorine Jobert’  prefera spatiile semi-umbrite, ele avand nevoie si de soare o parte din zi, dar trebuie ferite de actiunea directa a razelor de soare la orele amiezii, pentru a evita arsurile. Pozitionate in spatii umbrite, Anemonele japoneze pot fi afectate de excesul de umiditate de la nivelul radacinilor.

Inmultirea se realizeaza prin divizarea plantelor – primavara si la sfarsitul toamnei sau prin butasi de radacina.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) se recomanda sa se faca o data pe luna, folosind ingrasaminte lichide sau hidrosolubile pentru plante decorative prin flori.

Boli:

  • Patarea frunzelor de anemone (Peronospora anemones);
  • Fainarea;
  • Rugina (Pucciniaspp.) ataca frunzele si tulpinile;
  • Putregaiul alb (Sclerotiniaspp.) – ataca tuberculii, etc.

Daunatori: Afide, Melci fara cochilie – Limax, Melci cu cochilie, Gandaci, etc.

“Intotdeaunacititi si utilizati produsul (pesticidul) conform recomandarilor  de pe eticheta”

Atentie !!!

Anemonele sunt plante gazda alternative pentru basidiosporii de la rugina prunului (Tranzschelia discolor). Din acest motiv, nu se recomanda cultivarea anemonelor in apropierea plantelor de: prun, piersic, migdal, nectarin, cais, cires.

Fig. 1 Anemone  x hybrida ‘Honorine Jobert’

Fig. 2 Anemone  x hybrida ‘Honorine Jobert’

Fig. 3 Anemone  x hybrida ‘Honorine Jobert’

Fig. 4 Anemone  x hybrida ‘Honorine Jobert’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Anemone  x hybrida Honorine Jobert: ingrijire, intretinere, inmultire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii