apr. 01 2015
Soiul de mar Golden Delicious Reinders – particularitati
Denumire stiintifica: Malus domestica ‘Golden Delicious Reinders’
Denumire populara soi de mar: Golden Delicious Reinders
Origine: soiul provine dintr-o mutatie a soiului Golden Delicious gasita de M.H. Reinders, Helden / Panningen, Olanda in anul 1962.
Vigoarea pomului: soi cu vigoare mijlocie
Inflorire: perioada de inflorire este de mijloc (sfarsit de aprilie);
Perioada maturarii fructelor: soi de iarna, dupa 5-10 octombrie
Productia: fructifica anual, uniform cu fructe de calitate excelenta. Tendinta redusa de a intra in alternanta de rodire (fructificare o data la doi ani).
Marimea fructului: mijlocie, fructe de circa 170-180 grame
Culoarea fructului “pielitei”: de un verde-galbui, iar la maturitate galben-aurie. In conditii de umiditate atmosferica ridicata si stress (din cauza unor factori – naturali sau artificiali) formeaza foarte rar comparativ cu Golden delicious plasa pe fruct „rugina”.
Forma fructului: este ovo-sferic (Vezi fig.).
Gustul: fructul este dulce, cu aroma specifica
Pulpa: alba, crocanta si suculenta
Pastrarea fructelor: fructele pot fi pastrate pana la 6-8 luni de la recoltare, in conditii de depozitare speciale
Utilizare: consum in stare proaspata si gatit (prajituri, etc.).
Polenizare: Braeburn, Fuji, Granny Smith, Jonathan, Red Delicious, Gala, Evereste, etc.
Inmultire: Soiul de mar Golden Delicious Reinders se inmulteste prin altoire, efectuata primavara sau vara-toamna.
Fertilizarea pomilor fructiferi: se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii marului.
Boli – soi de mar sensibil la: rapanul marului (Venturia inaequalis), Fainarea marului, Focul bacterian (Erwinia), Cancer bacterian (Agrobacterium tumefaciens); etc.
Categorie: Pomi fructiferi
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Soiul de mar Golden Delicious Reinders – particularitati