Horticultorul.ro

sept. 03 2017

Stropirea pomilor fructiferi: semintoase & samburoase

Stropirea pomilor fructiferi: semintosi (mar, par, gutui) si samburosi (prun, cais, piersic, nectarin, cires, visin) se aplica foliar (pe frunze in perioada de vegetatie) sau pe pomi (imbaiere in repaus vegetativ), atat pentru combaterea bolilor (produse de ciuperci sau bacterii), daunatorilor cat si pentru a realiza fertilizarea foliara atat de necesara.

Inainte de aplicarea atropirilor/tratamentelor, ne documentam privind compatibilitatea la amestec a produselor (insecticide, fungicide, fertilizanti foliari) si facem un test de compatibilitate. Informatii despre compatibilitate la amestec se gasesc pe eticheta produselor, in tabele de compatibilitat si in diferite aplicatii on line.

Intrucat difera major de la specie la specie, atat bolile si daunatorii cat si succesiunea fenofazelor, este optim sa aplicam scheme de stropire/tratamente diferite in functie de specie, astfel:

I. Pentru specii de pomi SEMINTOSI

1. Stropirile la Mar se fac pentru daunatori periculosi (viermele merelor, molia pielitei fructelor, minatori, viespi, afide, paduchele din San Jose, acarieni, omizi, gargarite, etc.) si boli periculoase (rapanul marului, fainarea marului, monilioza, foc bacterian, boli de depozit, etc.).

Pentru detalii suplimentare cititi articolele … Tratamente de iarna la pomii fructiferi, Tratamente de Primavara-Vara la Mar I,  Tratamente de Vara-Toamna la Mar II

2. Stropirile la Par se fac pentru daunatori periculosi  (puricele melifer al parului – psylla, viermele perelor, viespi, tigrul parului, acarieni, afide, omizi, gargarite, etc.) si boli periculoase (rapanul parului, focul bacterian, monilioza, etc.).

Pentru detalii suplimentare cititi articolele … Tratamente de iarna la pomii fructiferi, Tratamente de Primavara-Vara-Toamna la Par.

3. Stropirile la Gutui se fac pentru daunatori periculosi  (viermi ai fructelor, afide, omizi, gargarite, etc.) si boli periculoase (focul bacterian, patarea bruna a frunzelor si fructelor, monilioza, fainare, etc.).

Pentru detalii suplimentare cititi articolele … Tratamente de iarna la pomii fructiferi, Tratamente de Primavara-Vara-Toamna la Gutui.

II. Pentru specii de pomi SAMBUROSI

1. Stropirile la Prun se fac pentru daunatori periculosi  (viespile fructelor, viermi ai fructelor, afide, omizi, acarieni,  etc.) si boli periculoase (ciuruirea frunzelor, patarea rosie, monilioza, etc.).

Pentru detalii suplimentare cititi articolele … Tratamente de iarna la pomii fructiferi, Tratamente de Primavara-Vara-Toamna la Prun.

2. Stropirile la Cais se fac pentru daunatori periculosi  (viermi ai fructelor, omizi, molia vargata, acarieni,  afide-paduchi, etc.) si boli periculoase (ciuruirea frunzelor, monilioza, etc.).

Pentru detalii suplimentare cititi articolele … Tratamente de iarna la pomii fructiferi, Tratamente de Primavara-Vara la Cais.

3. Stropirile la Piersic & Nectarin se fac pentru daunatori periculosi  (molia vargata, viermi ai fructelor, omizi, acarieni,  afide-paduchi, etc.) si boli periculoase (basicarea frunzelor, ciuruirea frunzelor, monilioza, fainarea, rapanul, etc.).

Pentru detalii suplimentare cititi articolele … Tratamente de iarna la pomii fructiferi, Tratamente de Primavara-Vara-Toamna la Piersic.

4. Stropirile la Cires & Visin se fac pentru daunatori periculosi  (musca-viermele cireselor, omizi, afide-paduchi, etc.) si boli periculoase (ciuruirea frunzelor, monilioza, etc.).

Pentru detalii suplimentare cititi articolele … Tratamente de iarna la pomii fructiferi, Tratamente de Primavara-Vara la Cires & Visin.

Categorie: Protectia plantelor

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Stropirea pomilor fructiferi: semintoase & samburoase

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii